Politic

Cu zece zile înaite de alegeri, CA Chişinău validează mandatul de primar al lui Andrei Năstase

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea de Apel Chişinău a pronunţat o nouă hotărâre prin care au fost confirmate rezultatele alegerilor locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar. După un an şi patru luni, CA Chişinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chişinău. Informaţia a fost confirmată pentru TVR MOLDOVA de către Nicolae Clima judecător la CA.

Cererea de apel împotriva hotărârii luată anterior de judecătoarea Rodica Berdilo a fost înainată de către Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”, de către Andrei Năstase, Partidul Socialiştilor, dar şi Consiliul Electoral de Circumscripţie Electorală nr.1. Prin această cerere, părţile au solicitat confirmarea legalităţii alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chişinău şi validarea mandatului lui Năstase.

Astfel, CA Chişinău a pronunţat o nouă hotărâre prin care au fost confirmate rezultatele alegerilor locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar.

În urma alegerilor anticipate din 2018, Andrei Năstase a obţinut 52,57% în faţa contracandidatului său, socialistului Ion Ceban care a fost susţinut de 47,43%. Năstase a candidat atunci pentru un mandat de un an, adică până la 20 octombrie 2019.

 

loading...

Comments are closed.