CUB a găzduit o delegație a USR, cu doar câteva zile înainte de Congresul de la Stockholm

 

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a găzduit duminică, 21 mai, o importantă delegație de senatori și deputați români, care fac parte din partidul politic Uniunea Salvați România (USR), condusă de vice-președintele Dan Barna.

Discuțiile au avut loc pe fundalul aderării CUB la familia politică europeană „Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa” (ALDE), din această săptămână, din care face parte și USR, vizând consolidarea relațiilor de cooperare politică.

Președintele CUB, Igor Munteanu, a subliniat importanța unei viziuni comune de dezvoltare a relațiilor politice moldo-române, menționând interesul clar manifestat de liberalii partidului CUB de a consolida mediul de afaceri privat și dezvoltarea conceptului de „spații comune integrate” între Republica Moldova – România. În particular, președintele CUB a reiterat necesitatea inițierii unor forme concrete de cooperare și solidaritate între partidele liberale, în contextul amenințărilor de securitate și a aspirațiilor recunoscute ale Republicii Moldova de a deveni stat-membru al Uniuni Europene.

„Apreciem deschiderea USR la năzuințele noastre europene și sperăm sincer să putem coopera strâns cu Dvs, colegi liberali, pentru a face fapte mari așteptate de concetățenii noștri. Integrarea europeană se va face în interesul cetățeanului doar atunci când vom fi capabili să generăm mai multă unitate națională, mai multă atenție pentru nevoile de bunăstare a populației, generând un proiect de țară care să ne definească”, a menționat Igor Munteanu în cuvântul de bun găsit la sediul CUB.

La rândul său, vice-președintele USR, Dan Barna a notat că, „Am foarte mare încredere în partidul Dvs, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și sunt convins că apariția unui partid autentic liberal la Chișinău va întări vocația europeană a cetățenilor voștri”.

Menționăm că votul de afiliere formală a CUB la ALDE se va produce la Congresul de la Stockholm din data de 26 mai, 2023, în urma căruia liberalii de la Chișinău vor obține statutul de membru cu drepturi depline al familiei politice europene, al treilea grup politic ca putere și reprezentare pe continentul european. Acest statut deschide largi perspective de cooperare cu alte guverne liberale și coaliții de partide parlamentare din spațiul european, oferindu-le membrilor CUB oportunități reale de a imprima agendei politice europene mai multe inițiative și priorități liberale, care reflectă nevoile cetățenilor și autorităților publice din Republica Moldova, inclusiv în ceea ce privește atragerea de fonduri pentru dezvoltare, guverne local descentralizate și atragerea de resurse pentru dezvoltarea unui mediu antreprenorial modern.

Total
0
Shares
Total
0
Share