CUB îl cheamă pe Patriarhul BOR, Prefericitul Daniel în Republica Moldova

CUB anunță că se solidarizează cu mai multe grupuri politice și culturale pentru a-l invita oficial pe Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, să întreprindă prima sa vizită în Republica Moldova, ”unde este așteptat”.

”O vizită a Patriarhului tuturor românilor la Chișinău ar fi o doctorie tămăduitoare pentru tot poporul de limbă română și cultură română, o solie fericită într-un context istoric tulbure și neliniștit.

În ajunul a 100 ani de la înființarea Patriarhiei Române, ne adresăm cu rugămintea Patriarhului Bisericii Neamului de a trece Prutul, aducând bunăvestire tuturor credincioșilor creștini cu dragoste statornică față de țară și biserica mamă.

În anul 2023, Patriarhul Daniel a cerut autorităților de la Chișinău drepturi egale pentru comunitatea creștinilor ortodocși din Republica Moldova, prea mult timp marginalizați de biserica supusă Moscovei, deposedați pe nedrept de proprietățile care le-au aparținut și care continuă să-și deplângă preoții uciși nemilos de regimul sovietic și cel țarist.

În 2024, Patriarhia Română a luat apărarea preoților creștin ortodocși, care continuă să revină la biserica națională prin voința lor și a comunităților păstorite de ei.

Conștiința religioasă este printre primele și cele mai importante libertăți liberale pe care le prețuim și apărăm în spațiul public și spiritual. Unitatea Bisericii este idealul care întărește spiritul și caracterul națiunii românești.

Asta credem și asta sprijinim în fapte”, se arată în comunicatul partidului.

Total
0
Shares
Total
0
Share