Social

Culmea ipocriziei! Profesoara acuzată că primește bani în plic cere majorarea salariului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup de profesori a depus astăzi la Guvern o petiție prin care cere, în regim de urgență, majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice. Petiția este promovată, în numele mișcării ”Profesorii merită” de către Natalia Bzovaia, o profesoară de la liceul WaldorfDe menționat că Bzovaia a fost recent protagonista unui scandal legat de primirea ilegală a banilor în plic de la părinții elevilor. Cazul a ieșit la iveală după ce mama unei fete a trimis o scrisoare prim-ministrului Pavel Filip, scrie hotnews.md. 

Părintele indignat a anexat la mesaj și probe care confirme că profesoara care vrea majorarea salariului a beneficiat de mii de lei, sub formă de ”ajutor material” lunar, dar și de cadouri cu diferite ocazii. Astfel, de ziua profesorului, Natalia Bzovaia a beneficiat de 1200 de lei, iar în anexă este scris negru pe alb că banii au fost oferiți în plic.  Darurile de ziua de naștere au valorat deja 1500 de lei, iar florile și bomboanele – încă 180 de lei. De 8 martie, Natalia Bzovaia a primit daruri în sumă de 330 de lei.

Când ilegalitățile au ieșit la iveală, a început perioada de calvar pentru mama care le-a sesizat și fetița ei. Aceasta afirmă că Natalia Bzovaia a pus la cale o campanie întreagă de hărțuire, în care a implicat și mai mulți părinți, dar și administrația liceului și funcționari de la Direcția Educație. ”În același timp, diriginta Natalia Bzovaia mergea la emisiuni televizate, unde cerea nemeritat salariu mai mare pentru profesori”, notează semnatara scrisorii către prim-ministru.

În toată această perioadă, susținătoarea Maiei Sandu, care afirma pe la posturile TV de opoziție ca mai nu moare de foame, primea lunar ”ajutor material” din partea părinților. Iată doar câteva cifre:
01.12.2015 – ajutor material pentru noiembrie – 1400 de lei;
21.12.2015 – ajutor material pentru decembrie – 1150 de lei;
29.01.2016 – ajutor materiale pentru ianuarie – 950 de lei;
26.02.2016 – ajutor material pentru februarie – 1050 de lei;
29.03.2016 – ajutor material pentru martie – 1050 de lei;
12.05.2016 – ajutor material pentru aprilie – 900 de lei;
31.05.2016 – ajutor material pentru mai – 1000 de lei.

În total, timp de șapte luni, ”doamna Natalia” a primit de la părinți 7200 de lei. Este de menționat că, după ce a fost expediată scrisoarea în adresa prim-ministrului, represaliile puse la cale de profesoara vizată au crescut în intensitate, asta pentru că numărul părinților care erau de acord să participe în continuare la ilegalitățile descrise a scăzut considerabil.

Frustrările acesteia au căzut în capul copilului, care a fost supus unor presiuni psihologice atât din partea pedagogului, cât și a unor părinți, despre care mama sa spune că au fost asmuțiți de către dirigintă. Ca urmare, fata a fost transferată în altă clasă, fără acordul părinților. Această situație a determinat-o pe mamă să trimită o nouă scrisoare în adresa prim-ministrului, în care descrie dezmățul la care s-au dedat susținătorii Maiei Sandu.

profesorii merita, scoli chisinau, republica moldova educatie, maia sandu, pas

loading...

Comments are closed.