Politică

Culmea! Nicu Popescu a vorbit cu omologul său din Turcia, dar nici nu a pomenit despre profesorii deportați ilegal la comanda lui Vlad Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Interne și Integrării Europene, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Ministrul Afacerilor Externe al Turciei. Acesta i-a mulțumit lui Mevlüt Çavuşoğlu pentru felicitările adresate cu ocazia desemnării în funcție, dar nici nu a deschis gura despre profesorii turci care au fost deportați în Turcia și judecați acolo pentru niște fapte inventate, expulzarea fiind la comanda lui Vlad Plahotniuc.

“Am exprimat disponibilitatea Republicii Moldova pentru aprofundarea și extinderea cooperării sectoriale în conformitate cu caracterul strategic al relațiilor bilaterale. Totodată, am confirmat interesul pentru impulsionarea dialogului politic, fiind lansate invitații reciproce pentru efectuarea unor vizite la Chișinău și Ankara.

Am accentuat importanța finalizării procedurilor interne pentru intrarea în vigoare cât mai rapidă a Acordului privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere”, scrie Popescu în comunicat oficial, fără a menționa dacă a vorbit și despre profesorii turci care au fost judecați și întemnițați de justiția lui Erdogan.

Deși a fost întrebat public dacă a ridicat această problemă, Popescu nu a oferit vreun răspuns.

loading...

Comments are closed.