Cum comentează ministrul Justiției, Olesea Stamate decizia instanței de a reduce termenul de detenție a lui Vlad Filat?

Guvernul Sandu a renunțat la ideea unui procuror european, Ministra Justiției Olesea Stamate explică din ce motive, reforma justitiei, acum psrm, dodon maia sandu, cna, lupta cu coruptia, 

Ministrul Justiției, Olesea Stamate a comentat decizia de micșorare a termenului de detenție al fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat. Aceasta spune că este strict la discreția instanței de judecată.

„Oricine este deţinut în aceste condiţii, pentru că legea prevede posibilitatea de recalculare a termenului de ispăşire a pedepsei, poate aplica la acest mecanism. Acest mecanism a fost aplicat nu doar în cazul lui Filat. Poate a fost aplicat în cazuri care au fost mai puţin vizibile publicului, dar el a fost aplicat. Încurajez de fiecare dată şefii penitenciarelor, când am discuţii cu ei, să fie mai insistenţi şi să ajute deţinuţii să aplice acest mecanism, deoarece noi avem şi o problemă cu suprapopularea penitenciarelor, în afară de condiţii inumane”, a declarat Stamate, pentru TVR Moldova.

Olesea Stamate a spus că până la 2022, în Republica Moldova, vor exista penitenciare, care vor corespunde standardelor internaționale.

Amintim că la data de 30 iulie 2019, judecătoria Chișinău a anunțat decizia conform căreia, Vlad Filat a fost ținut în condiții inumane în perioada 23 octombrie 2015 – 30 iulie 2019, iar pentru a compensa acest lucru, i-a fost redus termenul de detenție cu 682 zile. Pentru același motiv, a fost redus și termenul hoțului în lege Vladimir Moscalciuc, alias Makena. În cazul său, termenul a fost micșorat cu 6 ani și 8 luni.

De menționat că circulă mai multe zvonuri, conform cărora, raiderul numărul 1 în CSI, fostul deputat Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani, încearcă să obțină reducerea termenului sau anularea extrădării acestuia. Sursele spun că acesta a propus suma de 10 milioane de dolari pentru Dodon și Sandu.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share