Social

Cum faci cei mai buni ardei umpluţi. Două reţete care-ţi lasă gura apă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ardeii umpluţi sunt una dintre mâncărurile nelipsite din bucătărie. Cunoscutul gastronom Mircea Groza oferă cititorilor două reţete uşoare, dar la fel de savuroase.

Ingrediente pentru reţeta de ardei umpluţi cu carne de pui:  un pui (pentru supă veţi folosi doar spatele, aripile, gâtul, capul şi oasele pulpelor, iar pentru umplutura ardeilor, carnea pulpelor), morcov, pătrunjel, ţelină, ceapă, ardei, frunze de ţelină, sare, boabe de piper, scrie Adevarul.

Opăriţi carnea, apoi puneţi-o la fiert împreună cu legumele într-o oală. Păstraţi focul mic, pentru a fi siguri că veţi obţine o supă limpede.

Între timp, tăiaţi o ceapă şi un ardei roşu în bucăţi mari, le căliţi în ulei, până se înmoaie, după care le daţi prin maşina de tocat. Le puneţi, din nou, în cratiţa în care le-aţi călit şi adăugaţi carnea de pe pulpe, tocată în prealabil, sare, piper, pătrunjel verde tocat şi răzălăi (paste de casă de dimensiuni mici) opăriţi. Amestecaţi totul, apoi umpleţi ardeii pe care i-aţi curăţat de seminţe.

Strecuraţi supa, adăugaţi ardeii umpluţi în zeamă şi lăsaţi să fiarbă tot la foc molcom. Când ardeii se ridică la suprafaţă înseamnă că mânacarea este gata. Completaţi cu morcovii fierţi şi tăiaţi rondele.

Adevarul.ro.

loading...

Comments are closed.