Externe

Cum îşi cheltuieşte Putin banii. Are deja 60 de avioane personale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nimeni nu ştie exact cât de mare e averea preşedintelui rus, Vladimir Putin. Unii susţin că liderul de la Kremlin ar fi cel mai bogat om din lume şi ar avea nenumărate vile, un palat, iahturi şi circa 60 de aparate de zbor. Kremlinul însă susţine că preşedintele câştigă doar 133.000 de dolari pe an şi că locuieşte într-un simplu apartament.

Un fost consilier guvernamental din Rusia estimează averea preşedintelui la 70 de miliarde de dolari. Bill Browder, co-fondator al fondului de investiţii Hermitage Capital Management şi un critic al lui Putin, afirmă însă că averea liderului de la Moscova ar fi de 200 de miliarde de dolari. 

The Independent a pus laolaltă proprietăţile despre care se crede că ar fi deţinute de Putin, iar lista e una impresionantă. Conform sursei, Putin ar avea un „palat secret”, a cărui construcţie ar fi costat un miliard de dolari. Acesta ar avea un teatru privat şi chiar un helipad unde încap trei elicoptere. 

Deşi în declaraţia sa de avere se arată că Putin are doar un mic teren şi un apartament cu un garaj, în realitate el ar avea acces la circa 20 de palate şi vile. Când nu este în reşedinţa sa oficială, Putin îşi petrece timpul într-o reşedinţă guvernamentală din afara Moscovei, numită Novo-Ogaryovo. 

În 2012, în presă au ajuns informaţii (furnizate de un rival politic al lui Putin) că preşedintele rus ar avea nenumărate avioane, elicoptere şi iahturi. Liderul de la Moscova ar duce o viaţă de „monarh din Golful Persic” sau de veritabil oligarh. În total, ar fi nu mai puțin de 58 de aeronave, inclusiv un Dassault Falcon, o bijuterie de avion cu 19 locuri.

loading...

Write A Comment