Politic

Cum oamenii lui Renato Usatîi au trecut filtrele Maiei Sandu? Din Partidul Nostru în ACUM nu e decât un PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alianța formată din PAS-PPDA-PLDM-PN se reface înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, după ce în perioada anului 2016 se dădeau eroii țării, ținându-se de mână atât pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, cât și stând la un păhar de vin. Declarația a fost făcută astăzi de bloggerul Anatolie Chirilov, care a semnalat că generalul Alexei din Partidul Nostru (PN) a fost văzut la ședința PLDM cînd s-a decis ca partidul să susțină blocul ACUM.

„Încă de la apariția PAS unul din lucrurile cu care Maia Sandu mereu se lăuda pe la televiziunele finanțate de Platon, a fost așa zisele Filtrele de Integritate, unul ce a fost instalat și la blocul electoral #ACUM. Această alianță la prima vedere pare a fi formată din membrii PAScuDA, însă în rândurile lor au fost primiți și cei care au stat în spatele miliardului furat, PLDM. Iar în data de 9 decembrie la ședința CPN al PLDM, majoritatea au spus DA, ACUM! Maria Ciobanu lâudându-se cu această ocazie pe pagina sa de Facebook”, scrie Anatolie Chirilov pe blog.

Bloggerul afirmă că acest filtru este un fâs mai mare ca amenințările lui Filat de a arunca clasa politică în aer, iar generalul Nicolae Alexei din PN este un exemplu în acest sens, care acum se regăsește în Partidul Liberal Democrat din Moldova.

„Generalul Alexei a candidat la alegerile parlamentare din 25 februarie 2001 pe listele Partidului Popular Creștin Democrat, condus de Iurie Roșca, fiind ales ca deputat. În iulie 2001, prin votul a 65 de deputați comuniști și doi deputați din Alianța „Braghiș”, împotrivă fiind exprimate patru voturi, generalului i s-a retras imunitatea parlamentară, iar dosarele penale intentate la adresa sa au fost redeschise. În ianuarie 2004, Curtea Supremă de Justiție din Republica Moldova l-a condamnat pe generalul-deputat Nicolae Alexei la 5 ani de închisoare cu suspendare, interzicându-i-se dreptul de a deține funcții de răspundere timp de trei ani. Iar în 2014, Usatîi l-a prezentat pe acesta ca fiind noul membru al echipei sale precizând că acesta va candida pe lista formațiunii la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014”, amintește Chirilov.

În concluzie, bloggerul spune că de filtrele Maiei Sandu nu trec doar finii unor raideri bancari, sau oamenii partidului ce a stat în spatele miliardului furat, dar trec și penalii din partidul criminal condus de fugarul Renato Usatîi.

partidul nostru, renato usatii, genralul alexei

sursă foto: Blogul lui Chirilov Anatolie

loading...

Comments are closed.