Alte știri

Cum poate obține un lucrător medical infectat cu COVID-19 indemnizația de 16 000 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pandemia de COVID-19 a lăsat cea mai pronunțată amprentă pe sistemul medical nu doar din Moldova, dar și din întreaga lume. Autoritățile noastre au implementat politici de încurajare a lucrătorilor medicali care, zilnic, muncesc pentru a salva viețile oamenilor. Din păcate, în aceste cazuri, viețile medicilor sunt puse în pericol, transmite Telegraph.md, cu referire la Diez.md

Statul le oferă o indemnizație în valoare de 16 000 de lei celor care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă.

Echipa Diez.md a hotărât să afle care este procedura de acordare a acestei sume și cine se face responsabil de verificarea informațiilor despre infectarea cu COVID-19 în rândul personalului medical.

Redacția a contactat-o pe Cristina Stratulat, comunicatoarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a aflat cum poate un lucrător medical să beneficieze de suma garantată de 16 000 de lei, în cazul în care se dovedește că a fost infectat cu noul tip de coronavirus. „Trebuie să se adreseze la conducerea instituției (directorul spitalului) la care activează, acolo se întocmesc listele care ulterior sunt transmise la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Aici listele se verifică, după care sunt transmise la Ministerul Finanțelor. Suma de 16 000 de lei se plătește în continuare.”

La ora actuală, în Moldova au fost înregistrate 11 256 de cazuri de infectare în rândul lucrătorilor din sistemul medical. În același timp, 58 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Vă amintim că, în luna septembrie, guvernul a anulat îndemnizația de 16 000 de lei pentru medicii infectați cu COVID-19 la locul de muncă. Cu toate acestea, parlamentul a anulat hotărârea guvernului, iar suma de 16 000 de lei continuă să fie achitată.

Îndemnizația de 16 000 de lei va fi achitată până la sfârșitul anului 2020, potrivit Hotărârii de guvern din 30 noiembrie.

ASP suspendă activitatea unui Centrul Multifuncțional

loading...

Comments are closed.