Cum poți obține poliță de asigurare medicală dacă te afli peste hotare

Cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotare pot achita prima de asigurare prin MPay, la fel ca și cei de pe loc. În cazul plăţii prin serviciul Mpay, nu e nevoie de prezentat dovada achitării la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Realitatea.md a acumulat mai jos informațiile importante, în contextul în care polița medicală este o condiție necesară pentru cei care vor să nimerească în listele de pasageri ale curselor charter și să revină acasă, transmite Realitatea.net, citat de Telegraph.md.

În serviciul respectiv aveți mai multe posibilități de achitare, și anume: cu card bancar, prin internet banking, la terminalele de plată și la ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poștale. Pentru cei de pe loc, inclusiv, la ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poştale prezentați doar actul de identitate.

Doritorii de a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală cu cardul bancar sau de pe dispozitiv conectat la internet urmează să acceseze serviciul MPay, să introducă IDNP-ul, codul de verificare, după care să urmeze pașii necesari, în funcție de modalitatea de achitare.

Persoanele obligate să se asigure în mod individual au opţiunea de a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi prin transfer bancar. Pentru a afla contul bancar, apelaţi serviciul telefonic al CNAM (tel. 0 800 99999) sau serviciile relații cu beneficiarii din teritoriu la numerele de telefon indicate aici.

Totodată, puteţi genera codul IBAN de sine stătător, urmând acest link şi folosind codul ECO 122200, conform următoarelor date bancare:

Beneficiar: Ministerul Finanţelor
Codul fiscal: 1006601000037
Prestatorul beneficiar: Ministerul Finanţelor – Trezoreria de Stat

După achitare, puteți prezenta la adresa de e-mail suport@cnam.gov.md dovada de plată şi actele ce confirmă apartenenţa la una dintre categoriile de plătitori ai primelor de asigurare în sumă fixă sau Serviciului teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Suplimentar, CNAM aduce la cunoștință că sunt la dispoziția tuturor beneficiarilor prin:

1. Serviciul telefonic Info CNAM – 0800 99999 (apel gratuit atât de pe telefon fix, cât și mobil);
2. Poșta electronică – suport@cnam.gov.md.

Petițiile în adresa CNAM pot fi depuse prin intermediul poştei electronice petitii@cnam.gov.md. Mai multe informații despre cum contactați CNAM, găsiți și aici.

Reieșind din faptul că termenul-limită de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă cu reduceri este 31 martie 2020, CNAM recomandă beneficiarilor să folosească modalitățile electronice de plată a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă, inclusiv prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay (achitarea primei de asigurare cu 50% reducere – 2028 lei).

Asistenţa medicală este oferită gratuit tuturor cetăţenilor
Toate persoanele, inclusiv cele neasigurate, care au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirus sau cum i se mai spune Covid-19 beneficiază de asistenţă medicală gratuită. Cheltuielile pentru serviciile medicale respective sunt acoperite din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Pe perioada aflării în spital, asigurarea obligatorie de asistenţă medicală acoperă toate cheltuielile pentru consultaţii, tratamente, îngrijiri medicale, medicamente, consumabile, cazare şi alimentaţie.

Citește și: Dodon anunță că Organizațiile de microfinanțare vor reeșalona creditele

Total
0
Shares
Total
0
Share