Politică

Cum răspunde Dodon la întrebarea – de ce PSRM este finanțat ilegal din afara țării?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit legislației Republicii Moldova, finanțarea partidelor politice cu bani proveniți de peste hotarele țării este interzisă.

Șeful statului Igor Dodon este convins că procurorii nu vor găsi nicio încălcare a PSRM în ceea ce ține de finanțarea externă a PSRM. Declarații în acest sens au fost făcute în urma ședinței Consiliului Republican al Socialiștilor din 19 iunie. „Nu vedem nicio problemă în ceea ce ține de verificarea noastră. Nu poate un partid serios ca al nostru să facă niște greșeli de începător. Nu vor fi găsite încălcări, sunt sigur”, a spus Igor Dodon.
 

Amintim că pe 11 iunie curent Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un proces penal „în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice”. Dosarul este legat de înregistrările video în care apare Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, în care Dodon recunoaște că primește de la ruși de la 600 de mii până la un milion de dolari pe lună pentru întreținerea PSRM.

Culmea este că blocul ACUM a refuzat propunerea PDM în Parlament de a se crea o comisie de anchetă care să investigheze sursele de finanțare ilegală ale PSRM. Nu cumva partidele lui Năstase și Maia Sandu au refuzat asta pentru a nu rupe alianța cu Dodon?!

loading...

Comments are closed.