Alte știri

Cum respectă transportatorii și pasagerii din Republica Moldova regulile anti COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în scopul asigurării hotărârilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, prin monitorizarea respectării măsurilor de control și combatere a infecției cu COVID-19, zilnic desfășoară măsuri privind respectarea regulilor de comportament aplicabile în privința transportatorilor care prestează servicii de transport rutier local și interurban.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Atât transportatorii, cât și călătorii sunt informați de către forțele de ordine despre importanța respectării măsurilor de protecție în spațiile publice închise, pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

Astfel, pe parcursul săptămânii, în urma măsurilor desfășurate de către polițiști au fost depistați doi șoferi de microbuze care au admis mai multe încălcări cum ar fi: conducătorii nu purtau masca de protecție corespunzător,pasageri fără mască medicinală și pasageri în picioare. În privința conducătorilor pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, polițiștii  au întocmit procese verbale  cu privire la contravenție prevăzută de art.76/1 alin.(1) Cod contravențional. Totodată în urma verificărilor de către polițiști a unităților de transport au fost depistate încălcări la exploatarea vehiculelor unde au fost depistate defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, fiind ridicate plăcuțele de înmatriculare și aplicată amendă în sumă de 450 lei și 3 puncte de penalizare.

Totodată, de la începutul pandemiei, pentru nerespectarea măsurilor privind  prevenirea răspândirii infecției COVID-19, au fost sancționați 9 conducători care prestează servicii de transport rutier local și interurban.

Împreună putem depăşi această perioadă dificilă, doar prin implicare şi responsabilizare!

loading...

Comments are closed.