Alte știri

Cum s-a desfășurat vizita lui Igor Dodon în raionul Basarabeasca

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei de astăzi în Basarabeasca, președintele Igor Dodon a mers la spitalul raional pentru a face cunoștință cu situația epidemiologică din regiune, transmite Telegraph.md

„Am fost informat că personalul medical al spitalului raional dispune de toate mijloacele de protecție necesare, dar, deoarece instituția se confruntă cu lipsa unui echipament modern, am dat asigurări că voi acorda sprijin în acest sens. Totodată, datorită acțiunilor coordonate ale medicilor și autorităților locale, situația epidemiologică din regiune este ținută sub control.”, a comunicat Igor Dodon.

La momentul de față, în instituțiile medicale din raion sunt internați 43 de pacienți infectați cu COVID-19. De la începutul epidemiei, două persoane s-au vindecat, iar alte trei au decedat.

Ulterior, președintele l-a vizitat pe Ivan Covadji, în vîrstă de 93 de ani, unicul veteran care a rămas în raionul Basarabeasca, căruia i-a adresat felicitări cu ocazia Zilei Victoriei. De asemenea, Igor Dodon a vizitat Complexul Memorial al Gloriei Militare unde a depus flori în memoria ostașilor căzuți pentru eliberarea țării noastre de fascism.

În încheierea vizitei de lucru în raionul Basarabeasca, șeful statului a avut o întrevedere cu președintele raionului, Piotr Pușcari, cu care a discutat mai multe chestiuni ce țin de dezvoltarea social-economică a regiunii, precum și de continuarea acțiunilor de combatere a răspîndirii coronavirusului.

Citește și: FOTO // Igor Dodon își continuă vizitele de lucru în teritoriu: Primele destinații raioanele Basarabeasca și Cimișlia

loading...

Comments are closed.