Alte știri

Cum s-a desfășurat vizita șefului statului la Briceni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, președintele Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru la Briceni, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Șeful statului a avut o întrevedere cu Petru Caduc, antrenorul principal al selecționatei naţionale de box, căruia  i-a înmînat distincția supremă a țării, Ordinul Republicii, în semn de profundă apreciere a meritelor sale în dezvoltarea sportului.

De aceeași distincție s-a învrednicit astăzi și Ilarion Rojnița, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, căruia președintele i-a adresat felicitări cu ocazia celor 75 de ani de la Marea Victorie.

Pe finalul vizitei în raionul Briceni, Igor Dodon s-a familiarizat cu activitatea SRL „AgroProduct”, o întreprindere agroindustrială multifuncțională, principala direcție de activitate fiind cultivarea fructelor. Aici, pe o suprafață de 188 de hectare sînt plantați meri și este o încăpere frigorifică spațioasă pentru păstrarea a 4 mii de tone de mere. Funcționează o linie de sortare cu capacitatea de șase tone pe oră și o linie de producere a cutiilor din carton – 1000 de unități pe oră. De asemenea, gospodăria dispune de 100 hectare de grîu și 120 de hectare de floarea soarelui. La întreprindere activează circa 80 de persoane, iar în sezonul de recoltare, numărul lor ajunge pînă la 150 și chiar 200 de persoane.

Un alt agent economic din Briceni vizitat de către șeful statului a fost SRL „ArmanPlant”. Întreprinderea se ocupă de cultivarea diferitelor culturi pe o suprafață totală de 530 de hectare, inclusiv cartofi, legume, pomi fructiferi, cereale și floarea soarelui. De asemenea, aici este un frigider cu o capacitate de 2 mii de tone și o linie de sortare a legumelor la care muncesc opt angajați. La întreprindere lucrează 70 de persoane, iar în sezon, numărul lor ajunge pînă la 250.

Igor Dodon a salutat activitatea acestor gospodării agricole, mulțumindu-le pentru realizările obținute, spre binele raionului și al țării.

Citește și: Șeful statului, în vizită de lucru la Briceni. Cu cine s-a întâlnit

loading...

Comments are closed.