Cum să urmărești online stadiu dosar de redobândire a cetățeniei române

Stadiu dosar reprezintă o etapă importantă în procesul de redobândire a cetățeniei române. Este o procedură prin care verifici dacă ai fost inclus în ordinul emis de Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) privind acordarea cetățeniei române. În plus, acesta îți oferă posibilitatea să-ți gestionezi timpul și să te programezi pentru juramantul cetateniei romane.

De ce este important să monitorizezi stadiul dosarului de cetățenie română?

După ce ai depus dosarul pentru redobândirea cetățeniei române și ai trecut de etapa colectării documentelor, urmează o perioadă de așteptare, care se încheie cu emiterea ordinului ANC. Acest ordin va soluționa dosarul tău, iar întregul proces, de la depunere până la emiterea ordinului, poate dura aproximativ 3-4 ani. După primirea ordinului ANC, ai la dispoziție 6 luni pentru o programare la jurământ. Pierderea acestui termen îți poate pune în pericol redobândirea cetățeniei române. Pentru a fi la curent cu ce se întâmplă cu cererea ta este recomandat să urmărești stadiu dosar cetatenie romana.

Cum poți verifica online stadiu dosar de cetățenie română?

  1. Accesează site-ul cetatenieromana.md.
  2. Navighează către secțiunea „Stadiu dosar”. Poți găsi această aplicație în meniul principal sau direct pe pagina principală.
  3. Alege opțiunea corespunzătoare situației tale: „Am număr dosar” sau „Nu am număr dosar”.

– Dacă ai un număr de dosar, introdu-l în câmpul corespunzător.

– Dacă nu ai un număr de dosar, vei fi ghidat să completezi informațiile necesare pentru a identifica numărul dosarului tău.

În cazul în care dosarul tău a fost soluționat, vei primi informații privind stadiul acestuia, inclusiv data și numărul de ordin ANC referitor la redobândirea cetățeniei române.

Dacă dosarul încă nu a fost soluționat, poți completa un formular pe cetatenieromana.md, furnizând datele de contact. Vei primi automat un mesaj pe e-mail atunci când apare ordinul ANC. Astfel, nu va mai fi necesar să verifici în continuu stadiul dosarului și eviți riscul de a rata momentul soluționării cererii tale.

Ce informații utile găsești pe cetatenieromana.md?

Cetatenieromana.md este o platformă de informare gratuită, oferind un ghid complet pentru cei care doresc să obțină cetățenia română sau să completeze acte românești dacă deja sunt cetățeni români.

Dacă întrebările tale nu au găsit răspuns pe site, poți beneficia de o consultație profesionistă gratuită completând formularul disponibil pe cetatenieromana.md. În caz de urgență, poți suna la numărul de telefon 022 20 33 03.

Total
0
Shares
Total
0
Share