Cum se fură apa în Chișinău: Un hotel din capitală, depistat cu o conexiune ilegală la rețea

S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” (ACC) a debranșat un agent economic care avea o conectare arbitrară la rețeaua de apeduct municipal, efectuată până la contor. Este vorba despre un agent economic care desfășoară activitate economică, prestând servicii hoteliere.

Deși deține un contract cu furnizorul de apă, totuși consumatorul noncasnic mai avea o conectare arbitrară la rețeua centralizată, fapt ce ii permitea să consume apă, fară ca aceasta să fie facturată.

Specialiştii ACC  au aflat despre această neregulă ca urmare a unei scrisori expediată pe adresa de email www.acc.md. În rezultatul cercetarii imobilului cu reprezentantul Secţei inspecţie şi control s-a depistat conectare neautorizată la sistemul public de alimentare cu apă D-32 mm.  Ulterior, echipa Sectorului reţele de apă Centru a efectuat debranșarea locului de consum sus-menţionat de la reţeaua publică de alimentare cu apă, prin demontarea ţevii, montarea si sigilarea dopului D-32mm în cămin la conectare. Totodata, echipa Sectorului canalizare Centru a deconectat locul de consum de la reteaua publica de canalizare prin doparea racordului D- 160 mm.

De asemenea, conform actului de depistare a consumului fraudulos, Comisia de profil a întreprinderii, va stabili calculul respectiv al volumului de apă, care va fi înaintat spre plată agentului economic. Prin urmare, consumatorul noncasnic va fi obligat să achite pentru consumul fraudulos de apă, dar şi o amendă.  Pentru a beneficia în continuare de apă şi canalizare va trebui să achite cheltuielile de debranşare/ branşare la reţeaua publică de apă şi canalizare, să întocmească un proiect şi să depună o cerere de conectare la sediul furnizorului de apă.

Total
0
Shares
Total
0
Share