Externe

Cum se potrivesc 66 de girafe într-un avion? Întrebați personalul de la Air Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Modelele cu picioare lungi reprezintă o viziune comună asupra zborurilor internaționale. Însă noi înălțimi au fost escalate în această privință luna trecută. Șaizeci și șase de tinere girafe au zburat de la Johannesburg, Africa de Sud, până la provincia Henan din China, în zborul charter al companiei Air Moldova, scrie economictimes.indiatimes.com.

Cele 44 de femele și 22 girafe de sex masculin urmau să fie trimise la grădini zoologice din China. După zborul de aproape 20 de ore, animalele au trecut printr-un control de sănătate și în prezent se află în carantină timp de 45 de zile în Zhengzhou, capitala Henanului.

Cum au gestionat autoritățile provocarea logistică de a plasa 66 de animale în dimensiunea încăperilor atît de mici? Purtătorul de cuvânt al companiei Air Moldova a declarat pentru ETPanache prin e-mail: „Au fost sedați și adăpostiți în camere personalizate. Charterul nostru este un avion special cu o înălțime de nouă picioare, ceea ce a facilitat transportul animalelor”.

Girafele sunt cele mai înalte animale din lume. Dar cele 66 de girafe din acest grup aveau a câte doi ani și nu au crescut complet. „La 1 metru și jumătate înălțime, aceste girafe au fost mai ușor de transportat decât cele adulte, care pot crește la aproximativ 6 metri înălțime”, a spus purtătorul de cuvânt.

Aeroportul Internațional Xinzheng din Zhengzhou este specializat în transportul animalelor exotice importate către diferite destinații din China. Cea ce înseamnă că girafele vor fi bine îngrijite. „A fost important să ne asigurăm că animalele vor putea să se adapteze rapid noului lor mediu”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

loading...

Comments are closed.