Cum şi-a pedepsit un bunic nepoatele, după moarte. Supărat că l-au vizitat rar, englezul s-a “răzbunat” prin testament

Un bunic a lăsat moștenire jumătate de milion de lire sterline, dar nepoatelor sale doar 50 de lire sterline. Decizia a declanșat procese în familie care s-a încheiat zilele trecute cu o decizie finală a judecătorilor. Aceștia au considerat că alegerea bărbatului a fost perfect legitimă, scrie Mediafax.ro

Cu o avere de peste o jumătate de milion de lire sterline de lăsat moștenire, el a pus deoparte o sumă foarte modestă, de aproximativ 50 de lire sterline, pentru nepoatele sale, ca răzbunare pentru faptul că acestea nu l-au prea vizitat.

Nepoatele, pedepsite în testament

Prin această alegere controversată, un bunic britanic a declanșat o serie de procese care s-a încheiat zilele trecute.

În urmă cu patru ani, în 2020, Frederick Ward a murit, dar înainte a lăsat prin testament decizia ca aproape toată averea sa de 500.000 lire sterline să revină celor doi fii supraviețuitori, în timp ce cele cinci nepoate, fiicele răposatului fiu al bărbatului, au primit doar 50 de lire sterline fiecare, într-un plic, notează MailOnline.

Fetele şi-au vizitat rar bunicul

Bărbatul a justificat decizia spunându-le avocaților săi că era supărat că nepoatele nu l-au vizitat niciodată după ce a fost spitalizat de trei ori pentru probleme la plămâni.

După ce au aflat că au fost dezmoștenite, cele cinci nepoate i-au dat în judecată pe cei doi unchi și frați ai tatălui lor și au susținut că au dreptul la o treime din banii răposatului lor bunic. Bătălia juridică a durat ani de zile, până zilele trecute, când Înalta Curte britanică a decis că testamentul din 2018 a fost întocmit în mod “complet rațional”, adăugând că nepoatele au avut “un contact foarte limitat cu bunicul lor”.

Surorile au susținut că testamentul nu era valabil și că unchiul și mătușa lor l-a ‘influențat în mod nejustificat’ pe bunicul lor pentru a-și modifica testamentul anterior și a le oferi întreaga sa avere. De fapt, Fred făcuse anterior un testament prin care își împărțise averea între toți cei trei copii ai săi în 2015, dar, după moartea fiului său, a avut din ce în ce mai puține relații cu nepoatele sale până când a decis să își modifice testamentul.

Judecătorul a considerat că dovezile aduse în sala de judecată nu au fost suficiente pentru a dovedi și convinge instanța că vârstnicul ar fi fost “constrâns” de către copiii săi să își lase averea celor doi fii. Nepoatele au arătat că nu și-au vizitat bunicul în spital pentru că nu fuseseră informate de spitalizarea acestuia, dar, potrivit judecătorului, acest lucru s-a întâmplat din cauza lipsei de contact cu rudele.

Total
0
Shares
Total
0
Share