Social

Cum stă cu normele de securitate anti-incendiu cel mai mare Centru Comercial din Chișinău?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tragedia de la centrul comercial din Kemerovo a bulversat opinia publică din întreaga lume. Mai mulți internauți din Republica Moldova s-au întrebat, pe rețelele de socializare, care este starea de lucruri a centrelor comerciale din Chișinău, dacă sunt respectate normele de securitate anti-incnediare sau situația este similiară cu cazul din Rusia.

„Doamne fereste ce nenorocire!!! De cand am vazut ce s-a intamplat in Kemerovo nu contenesc sa ma gandesc cu groaza la multe dintre centrele noastre comerciale…. Niste constructii aiurea lipite una de alta, cu o singura intrare si buticuri care dau unul in altul, holuri inguste, lungi si intortocheate. Cand ajungi in capat realizezi ca trebuie sa te intorci ca sa poti iesi. Si toate aceste cladiri au obtinut autorizatie pentru marirea intr-un asemenea hal a spatiului! Cine raspunde dupa o asemenea nenorocire???”, a scris pe facebook jurnalista Lorena Bogza.

Managerii Shopping MallDova spun că edificiul a fost gândit, proiectat și construit astfel încât fiecare angajat și vizitator al centrului comercial să se afle în deplină siguranță.

„În prezent, Shopping MallDova își desfășoară activitatea respectând normele legale și se supune controalelor regulate din partea autorităților, iar siguranța vizitatorilor rămâne prioritatea numărul 1 a centrului comercial. Dovadă este cel mai recent control al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, efectuat în perioada 28.03-04.04.2017, care a stabilit că sistemul antiincendiar funcționează eficient și corespunde tuturor cerințelor în vigoare. Totodată, în conformitate cu regulamentul intern al centrului comercial, zilnic are loc verificarea stingătoarelor amplasate la fiecare etaj, dar și a sistemului antiincendiar”, se arată într-o postare pe pagina oficială de facebook a centrului comercial.

Totodată Premierul Moldovei a solicitat astăzi autorităților responsabile de prevenirea incendiilor să verifice toate obiectivele social-culturale și de agrement din țară, pentru a ne asigura că respectă normele în vigoare.

„Am cerut să fie efectuate simulări ale unor situații de urgență provocate de incendiu, iar agenții economici să fie informați despre cum să prevină aceste situații. În urma acestor controale, vom decide și dacă este cazul să mărim sancțiunile pentru cei care se abat de la reguli și pun în pericol siguranța oamenilor”, a spus Pavel Filip.

Telegraph amintește că la duminică, 25 martie, un incendiu catastrofal a izbucnit la un centrul comercial din Kemerovo (Federația Rusă) în urma căruia, conform cifrelor oficiale, au murit 64 de oameni. Totodată sunt voci care spun că numărul victimelor ar fi de ordinul sutelor.

loading...

Comments are closed.