Alte știri

Cum vede Vladimir Voronin depășirea crizei politice: „V-aţi bucurat toţi când aţi scăpat de comunişti…”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vladimir Voronin, liderul PCRM și cel mai longeviv preşedinte al R. Moldova, susţine că unica soluţie privind deblocarea situaţiei politice din țară sunt alegerile anticipate. Voronin afirmă că R. Moldova se află în impas politic deja de 10 ani și că noua guvernare nu se va deosebi cu nimic faţă de fosta guvernare, transmite Ziarul de Gardă.

„V-aţi bucurat toţi când aţi scăpat de comunişti după ce au avut loc evenimentele din 7 aprilie. Şi acum după 10 de ani, unde ne aflăm? Timp de 10 de ani, Moldova este sub „cutremur seismic”. Noi acum am rămas ca cei fără mamă şi fără tată. La noi, ultimele alegeri nu s-au petrecut pe un principiu corect. Niciodată nu s-au ales cei mai destoinci, capabili şi competenţi. Alegerile nu s-au desfăşurat pentru ca oamenii să trăiască mai bine, dar ca cineva să ocupe funcţii cât mai imporatnte în stat”, susţine Voronin. „Se schimbă o grupare mafiotă oligarhică cu alta. Mai mult nu se schimbă nimic”, a precizat Voronin, cu referire la încercarea Alianței Kozak să preia guvernarea de la PDM.
 
Întrebat care este poziţia sa referitor la coaliţia între PSRM şi ACUM, acesta susţine că noua guvernare nu se va deosebi cu nimic faţă de fosta guvernare.  „Aceştia care sunt acum la guvernare nu se deosebesc cu nimic faţă de predecesorii lor. Din mâna cui o mâncat ei? De unde vin socialiştii, cine i-o crescut pe toţi, din mâna cui o mâncat ei? Dodon acum poate mult să vorbească, precum că luptă cu mafia, dar nu trebuie să uite de unde se trage. Noul Parlament nu se va deosebi cu nimic faţă de ceea ce o fost până acum. Tot între ei vor împărţi funcţii şi numai cu asta vor rămâne. Se schimbă o grupare mafiotă oligarhică cu alta. Mai mult nu se schimbă nimic. Alianţa dintre PSRM şi ACUM nu o să facă nimic. Uitaţi-vă la componenţa PSRM, cine este Ion Ceban, şi uitaţi-vă cu ce se ocupă. Citiţi raportul KROLL, despre familia Greceanî câte milioane de lei i-a revenit şi acum a devenit speaker-ul Parlamentului”, a remarcat Vladimir Voronin.
 

Totodată, fostul preşedinte al R. Moldova consideră că unica soluţie privind deblocarea situaţiei politice ar fi organizarea alegerilor anticipate, fiindcă poporul trebuie să decidă viitorul ţării şi liderii pe care îi doresc la cârmuirea statului. „După părerea mea, dar şi a fracţiunii PCRM, unica ieşire din situaţie sunt alegerile anticipate. Acestea ar trebuie să fie organizate liber, democratic. Anticipatele ar trebui să fie monitorizate de mai multe organizaţii internaţionale încă de la început, de la listele alegătorilor şi până la rezultatul scrutinului electoral. Consider că alegerile ar trebui organizate la toamnă, prin noiembrie, nu vara”, a spus fostul preşedinte.

Amintim că Vladimir Voronin a fost șeful statului din 2001 până în 2009. Paradoxal, dar pe vremea sa început procesul de apropiere a Moldovei de UE, apoi a venit la putere PLDM în frunte cu Filat, Leancă și Maia Sandu, perioadă când în țara s-a vândut Aeroportul rușilor și s-a furat miliardul din BEM. După ce Filat a fost arestat, Maia Sandu a format un nou partid (PAS) care actualmente a făcut coaliție cu Platforma DA (Năstase) și PSRM (Dodon).

loading...

Comments are closed.