Cumătrul lui Andrei Năstase va continua să conducă Inspectoratul General al Poliţiei

Cumătrul lui Năstase, numit șef al IGP de guvernul ilegal, gheorghe balan, politia moldova alexandru pinzari, mai jizdan, guvernul filip pdm, pas maia sandu, 

Gheorghe Bălan, cumătrul lui Andrei Năstase, va continua să conducă Inspectoratul General al Poliţiei. Toţi cei 4 candidaţi din cei 6 înscrişi în concursul pentru șefia instituției, au picat proba scrisă. Potrivit informațiilor, aceştia nu au obţinut punctajul necesar pentru a trece la următoarea etapă, interviul, scrie Tvc.md. 

Astfel, Ministerul de Interne caută în continuare un șef la Inspectoratul General de Poliție. Totodată, testul integritatii candidaților pentru functia de sef al IGP a scos la iveală case de milioane, donații și mașini, fără indicarea provenienței acestora, dar și dosare penale.
 
La data de 9 iulie, Ministerul de Interne a organizat un test în scris pentru pretendenți, dar, care s-a dovedit a fi prea dificil. Astfel, toți candidații care s-au prezentat la probă, nu au putut să o susțină. Este vorba despre Fredolin Lecari, fostul şef al Poliţiei de frontieră, Ivan Cebotari, şeful direcţiei de poliţie a autonomiei Găgăuze, Viorel Cernăuţeanu, şeful direcţiei juridice a IGP şi Vladimir Negura, şef de direcţie în cadrul IGP.
 
Ceilalţi doi, Dumitru Cebotari, şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Bălţi şi Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane nu au venit la concurs şi nici nu au precizat motivul. Potrivit informațiilor apărute în presă, Levandovschii figurează într-un dosar penal de trafic de ființe umane, iar Negură nu poate ocupa funcția din cauza vârstei sale. Amintim că, Andrei Năstase l-a numit la șefia IGP pe cumătrul său Gheorghe Balan, contrar legii.
 
Conform prevederilor din legea cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului, conducătorul instituţiei trebuie să deţină o vechime în funcţie managerială de cel puţin cinci ani, iar Balan nu întrunește această condiţie. Potrivit unor surse, cumătrul lui Andrei Năstase nici măcar nu a prezentat certificatul privind starea sănătății de la policlinica Ministerului Afacerilor Interne.
Andrei Năstase REFUZĂ să comenteze cazul polițistului moldovean reținut de așa-numitele autorități separatiste de la Tiraspol, mai nastase, alianta acum psrm, moldova transnistria rusia, putin dodon, separatism moldova, armata rusa in transnistria, 
Total
0
Shares
Total
0
Share