Politică

Cumătrul lui Năstase nu vede nici o problemă în relația de rudenie și nu are de gând să îți dea demisia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful-interimar al Inspectoratului General al Poliței, Gheorghe Balan, numit în această funcție de către, Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, consideră că nu se află în incompabilitate și nu are de gând să-și dea demisia. Declarația a fost făcută pentru Deschide.md.

Presa din România, dar și cea din R.Moldova a scris săptămâna aceasta despre faptul că noul ministru al MAI, Andrei Năstase, l-a numit pe cumătrul său, fost judecător demis din funcție pentru abateri desciplinare, Gheorghe Balan, șef interimar la Inspectoratul General al Poliției.

Faptul că Năstase și Bălan sunt cumătri, a fost confirmat chiar de șeful IGP.

Surse ale portalului Deschide.MD, sub protecția anonimatului, au declarat că după ce s-a aflat despre relația de rudenie a celor doi, Gheorghe Bălan ar intenționa să-și dea demisia din funcție, însă Bălan infirmă acest fapt.

Întrebat de reporterul Deschide.MD dacă, după scandalul iscat în societate privind relația sa cu Năstase, ar intenționa să-și dea demisia, Balan a declarat:

„Nu știu despre ce scandal vorbiți. Nu sunt în nicio incompatibilitate de a-mi da demisia din funcția pe care o dețin. Acum, mă scuzați, sunt foarte ocupat. O zi bună”

Anterior, Andrei Năstase, ministrul MAI, le-a declarat jurnaliștilor că: „afinitatea pe care o are cu domnul Balan nu a avut nimic în comun cu numirea acestuia în funcția de șef interimar al IGP”.

Totodată, este de menționat că, la rândul său, premierul Maia Sandu, întrebată de jurnaliști despre numirea în funcția de șef IGP a cumătrului lui Năstase, a declarat că acesta ar putea fi demis.

„Am vorbit în spațiul public, acolo unde se vor depista conflicte de interese acelea vor fi corectate și mă rog a fost o situație de criză. Acum că am depășit criza, această situația va fi rezolvată. Dacă se va depista conflictul de interese atunci va trebui să se anuleze decizia prin care a fost numit domnul Balan”, a spus Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.