Actual

Cum se pregătesc instituțiile de învățământ din raionul Ialoveni pentru noul an de studii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pregătirea instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar; eficientizarea funcționării rețelei școlare; formarea cadrelor didactice pentru îmbunătățirea competențelor digitale; procurarea echipamentelor de protecție și dezinfectanți pentru instituțiile de învățământ și dotarea școlilor cu tehnică de calcul au fost principalele subiecte discutate de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și reprezentanții Consiliului raional Ialoveni.

Ministrul Igor Șarov a afirmat că revenirea elevilor și profesorilor din 1 septembrie în incinta instituțiilor de învățământ nu trebuie înțeleasă doar ca reluarea funcționării școlilor, ci trebui privită ca o integrare a spațiilor, timpului, oamenilor și tehnologiilor întru-un ecosistem de învățare cu accent pe asigurarea sănătății și confortului psihologic al tuturor actorilor implicați în proces.

Oficialul a verificat cum decurg lucrările de reconstrucție la Liceul Teoretic „Andrei Vartic” din orașul Ialoveni. Instituția se află în proces de renovare în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, finanțat de Banca Mondială. Potrivit datelor Fondului de Investiții Sociale la moment lucrările de renovare sunt efectuate în proporție de 70 la sută.

Vera Sacara, directoarea Liceului Teoretic „Andrei Vartic” din Ialoveni a menționat că lucrările de reconstrucție se desfășoară conform graficului stabilit și speră că elevii vor începe noul an de studii în instituția nou renovată.

Ministrul Igor Șarov a efectuat o vizită de lucru și la Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă”. În cadrul instituției se desfășoară lucrări de renovare capitală a sălii de sport și a holurilor blocurilor A și B.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a discutat cu administrația instituției despre reorganizeze spațiile școlare,reamenajarea intrările-ieșirile astfel încât să fie asigurată evitarea răspândirii virusului COVID-19.

loading...

Comments are closed.