Economie

Cunoaște-ți Țara: 10 idei de cazare în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Se apropie weekendul și vreți să fugiți departe de agitația din Chișinău? Ce spuneți de o vacanță prin R. Moldova? Am pregătit special pentru voi o listă cu 10 idei de cazare în locuri mai puțin cunoscute. Îndrăznește să-ți CUNOȘTI ȚARA!”, este îndemnul unei agenții de turism din Chișinău.

Agenția propune mai multe servicii turistice și unități de cazare, printre care și pensiuni din zonele pitorești din țara noastră.

CASA VECHE,
Palanca, r. Ștefan Vodă

Pensiunea Turistică „Casa Veche” dispune de 12 locuri de cazare, o terasă de vară în stil rustic și un restaurant cu bucătărie regională, precum și un spațiu pentru masterclass-uri culinare. Majoritatea produselor folosite in meniul restaurantului sunt crescute cu multă grijă în propria grădină, sau sunt procurate de la gospodarii din lunca Nistrului. Toate spațiile de cazare au fost restaurate în stil eco, cu respect pentru patrimoniul local și cu implicarea meșterilor din satul Palanca.

Casa Veche dispune de locuri de parcare și se află în proximitatea imediată a traseului național, la doar 1 km de Vama Palanca și 137 km de Chișinău.

Pensiunea este locul perfect pentru a vă odihni în sânul satului moldovenesc. Vă invităm să vă bucurați de autenticitate, fără a renunța la confort, și să savurați din bucatele naționale, pregătite din produse bio locale.

FATA MORGANA,
Molovata, r. Dubăsari

Conform vechilor legende, “Fata Morgana” înseamnă miraj și miracol. Exact senzații le simți când ajungi la pensiunea cu același nume, situată pe un urcuș de stâncă, cu vederea bătrânului Nistru in față și splendoarea codrilor Orheiului in spate. Parcurzand o distanță de aproximativ 30 km de Orhei, Criuleni și 59 km de Chișinău, tu, neobositule călător, îți vei satisface setea de frumos, adrenalina și specialități gastronomice tipice zonei.

ZĂVOIUL NISTRULUI – ECO VILLAGE,
Egoreni, r. Soroca

Zăvoiul Nistrului ECO village- locul perfect unde sa-ți retragi sufletul de griji. Odată ajuns aici, te bucuri de splendoarea noului, întrucât pensiunea a fost construită in anul 2019 și dispune în exclusivitate de băi în butoaie în stil japonez. La pas grăbit poți ajunge sa vizitezi chiar și cetatea Sorocii in toată splendoarea ei, întrucât pensiunea se află la doar 5 km de orașul Soroca, iar seara la întoarcere te poți bucura de un pahar de vin la foișor, având o priveliște mirifică în față.

HANUL LUI HANGANU,
Lalova, r. Rezina

O oră și jumătate desparte agitația și zgomotul urban de liniștea și împrejurările mioritice rupte din poveste. Pensiunea, se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 km de Chișinău. Hanul aparține familei Hanganu, care vă așteaptă cu drag și este gată să vă deservească cu tot respectul și bunătatea sufletului.

Hanul lui Hanganu vă oferă la alegere 7 camere, 2 încăperi de tip bască și o fîneață. Toate în aspect rustic cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură. Hanul este o alegere perfectă pentru a te retrage departe de agitația orașului, un loc pitoresc în sînul naturii cu priviri panoramice de excepție.

În funcție de gusturi și preferințe puteți alege dintr-o varietate de activități. Excursii la mănăstirile și cascadele Saharna sau Țîpova, unde veți descoperi locuri minunate și pline de mister. Plimbări cu barca pe rîul Nistru, pescuit, vînătoare sau șezători în fața rugului.

TURNUL ALB,
Costești, r. Ialoveni

Pensiunea, e situată în Costești, la 20 de km de Chișinău. Turnul Alb vă oferă condiții excelente de a vă petrece vacanța, sărbătorile, concediul sau sfârșitul de săptămână.

Retrasă și îndepărtată de aglomerația și rutina orasului, Pensiunea “Turnul Alb” oferă condițiile necesare relaxării și odihnei la natură.

Pensiunea este amplasată pe un teren de 5 ha, cu o capacitate mare de recepționare a persoanelor.

LA GURA CUPTORULUI,
Văleni, r. Cahul

Pensiunea ”La Gura Cuptorului” este amplasată într-o locație deosebită, unde tradiționalul se împletește frumos cu actualul, iar obiceirile sunt păstrate cu sfințenie, lasînd în spatele ei dealurile verzi, iar în față, în toată splendoarea lui, curge răul Prut.

Pensiunea se află în s.Văleni, un loc pitoresc încărcat de energie pozitivă și oameni primitori, la o distanță de 25 km de or. Cahul, pe traseul internațional Cahul – Galați (România) , și la 200 km de or.Chișinău.

Dispune de 4 camere, care pun la dispoziție vizitatorilor, 10 locuri de cazare, cu grupuri sanitare separat, living .

Sala de expoziție de 50 de locuri în care este amplasat “Muzeul pâinii de ritual, tradiții și obiceiuri.

VILA DORULUI,
Molovata Nouă, r. Dubăsari

Binecunoscuta zonă balneară din s. Molovata Noua găzduiește stațiunea de cazare “Vila Dorului”, oferind confortul camerelor cu balcon propiu, piscina exterioară, acces la wellness centru, restaurant și terasa cu foișoare și cel mai important, spații amenajate pentru copii. Restaurantul pregătește exclusiv din produse ECO, crescute pe teritoriul pensiunii.

DURUITA, CAMPING LA GROTE,
Duruitoarea, r. Râșcani

Ce este mai frumos decât o zi petrecută în aer liber? După-masa într-o aventură sau o relaxare într-un hamac. Plăcerea de a te bucura seara de un foc de tabără. Și trezitul de dimineață în mirosul proaspăt al zorilor. Asta se poate la Duruita Camping la Grote. Terenul este înconjurat de o frumusețe naturală, Lacul Costești-Stânca, Defileul Duruitoarea și Grote care au adăpostit oameni preistorici și animale din diferite ere geologice. Cei care pot renunța pentru puțin timp la confortul unui hotel sau pensiune se pot campa aici, la cort sau în căsuțe. La camping pot folosi baia, toaleta și bucătăria în comun.

CASA AGRICULTORULUI VARZARI,
Butuceni, r. Orhei

Casa Agricultorului Vărzari este situată în Butuceni și oferă o priveliște spre complexul muzeal Orheiul Vechi. Toate camerele pensiunii au balcon cu vedere la râu Râut. În acestă zonă vă puteți bucura de o retragere ân natură, deoarece locul amplăsării pensiunii e sub stâncă. Puteți să vizitați Complexul Orheiul Vechi, practica kayaking, zbor cu parapanta, drumeție, etc..

MEȘTER FAUR,
Cioburciu, r. Ștefan Vodă

Mai ții minte când erai copil și visai să ai o casă în copac, numai a ta, unde să te ascunzi și să petreci zilele lungi și calde de vara? Meșterul popular, Pavel Țăranu a construit în Cioburciu, pe malul râului Nistru astfel de căsuțe, tocmai la 6 m deasupra nivelului apei. Construite din materiale 100% ECO, meșterul a avut scopul ca fiecare oaspete cazat acolo să se conecteze cu cu verdele din jur, cu apa și să se coaguleze într-un întreg cu natura.

Doritorilor de odihnă activa, zona le oferă un spectru larg de activități: kayaking, pescuitul cu undița, plimbări cu barca, plimbări cu căruța prin pădure. Iar la final de zi, gazdele te bucura cu o specialitate de a casei, și anume zeama din mai multe tipuri de peste. Și pentru ca sejurul sa fie unul memorabil, chiar tu poți învață împletitul din lozie, fiind ghidat de meșterul popular.

Pentru alte detalii și rezervări, apelați +373 60 61 41 41 sau expediați o solicitare pe pe adresa: contact@cunoastetitara.md

loading...

Comments are closed.