Politică

Curtea Consituțională: Mandatul lui Alexandr Stoianoglo nu va fi afectat

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce Curtea Constituțională (CC) a declarat joi, 21 mai, neconstituționale mai multe prevederi din Legea cu privire la Procuratură în partea ce ține de numirea șefului PG, președinta instituției, Domnica Manole, a explicat că acest fapt nu afectează mandatul actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo.

„Constatarea CC privind neconstituționalitatea unor prevederi din art. 17 din Legea cu privire la Procuratură, care reglementează procedura de numire a procurorului general, nu afectează procedurile deja desfășurate pentru numirea procurorului general în funcție. Mandatul procurorului general actual nu este afectat în vreun fel. Din contra, Procuratura devine mai protejată în independența și imparțialitatea sa față de eventualele influențe din partea Executivului. Nu o comisie a Executivului este cea care va stabili cu titlu obligatoriu candidaturile pentru funcția de procuror general și nu o comisie a Executivului va fi cea care îl va putea demite pe procurorul general”, a explicat președinta CC, Domnica Manole.

Citește și: Dodon, despre criticile Bisericii aduse lui Chicu: „Să ataci un Guvern care face tot posibilul să mențină stabilitatea în țară, este incorect”

loading...

Comments are closed.