Curtea de Apel Comrat urmează să examineze validarea alegerilor bașcanului Găgăuziei. Când va avea loc ședința

 

Curtea de Apel Comrat urmează să examineze luni, 22 mai, demersul Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei privind confirmarea legalității și rezultatelor alegerilor Guvernatorului UTA Găgăuzia, și validarea mandatului de bașcan al Evgheniei Guțul, scrie Realitatea.md

Ședința va începe la ora 10:00, iar cererea va fi examinată de judecătorul Andrei Mironov.

Amintim că ieri, 16 mai, Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chișinău a informat că a inițiat opt procese contravenționale pe faptele de finanțare ilegală a concurenților electorali, care au primit donații de la persoane fizice cu depășirea plafonului maxim stabilit de lege pentru donațiile în numerar, în cadrul alegerilor desfășurate în Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia.

Evgheniei Guțul, cea care a câștigat scrutinul, alături de echipa sa este acuzată că ar fi oferit câte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze la funcția de bașcan.

Ulterior, mascații Centrului Național Anticorupție au dat buzna cu percheziții la Comisia Electorală Centrală din UTA Găgăuzia. Partidul ȘOR menționa că „mascații regimului Sandu-PAS au dat buzna la Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia, pentru a lua procesele verbale care urmează sa fie transmise la Curtea de Apel din Comrat. Și asta pentru ca alegerile pentru funcția de bașcan al Autonomiei să fie validate”.

Ulterior, într-o ședință extraordinară, Adunarea Populară a Găgăuziei a decis că ”La 27 mai curent la Comrat va avea loc o adunare a deputaților de toate nivelurile și a primarilor din Găgăuzia”.

Deputații locali au declarat că nu au încredere în Curtea de Apel, care trebuie să valideze alegerile și nici în autoritățile centrale.

Total
0
Shares
Total
0
Share