Alte știri

Ilan Șor: Dacă nu ar fi fost Pavel Filip, Maia Sandu nu ar fi devenit niciodată politician și, respectiv, președinte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă nu ar fi fost Pavel Filip, Maia Sandu nu ar fi devenit niciodată politician și, respectiv, președinte, o spune deputatul Ilan Șor, citat de Telegraph.md

“Anume numirea nocturnă a Guvernului în frunte cu Filip a provocat revolte masive în care Maia Sandu s-a remarcat ca lider vizibil. Pe demascarea schemelor de corupție ale lui Pavel Filip și-a construit agitația electorală și propaganda blocul ACUM în campania pentru alegerile parlamentare din 2019. Ce fapte odioase! Pavel Filip a monopolizat exportul de nuci. Pavel Filip a privatizat ilegal Casa Presei! Pavel Filip a pus laba pe cantina guvernului! Aceste episoade ale sale i-au adus dividende politice Maiei Sandu.

Anume Pavel Filip a fost acel care în timpul tentativei de uzurpare a puterii în stat, în iunie 2019, a semnat decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului în care deja se formase coaliția antioligarhică PSRM-ACUM. Anume acea tentativă de lovitură de stat și acel moment au făcut-o pe Maia nu doar premier, ci și lider recunoscut al forțelor de dreapta. După distrugerea coaliției, anume Pavel Filip a fost cel care le-a întins o mână de ajutor socialiștilor, iar acest fapt a servit drept dovadă incontestabilă că agenda oligarhică a fost preluată de noua putere. Datorită lui Filip, Maia s-a pomenit în opoziție la timpul potrivit. Și, desigur, promovată bine. Astfel, Maia Sandu, președintele ales, îi datorează lui Filip cariera sa politică fulminantă. Faptul că îl încălzește astăzi la sân este doar un gest frumos de profundă recunoștință. Este ea o fătucă nemiloasă, dar binele îl ține minte.

Încălzește-te, Pavel, dar nu te mira că oamenii fug de la tine. Declari că ei sunt intimidați. Tu însuți ești o sperietoare! Membrii PDM nu mai pricep care este politica PDM.

Mai întâi, aruncăm curcani în curtea lui Dodon, iar apoi îi coacem pe grătar alături de Dodon. Petrecem un an în coaliție cu socialiștii, iar apoi participăm, la proteste antisocialiste și anti-Dodon. Încercăm s-o eliminăm pe Sandu din funcția de premier, iar apoi facem coaliție cu ea. Filip, tu nu ești nici măcar o giruetă, ci o elice pe lamele căreia a fost aruncat rahat. Ai împroșcat totul în jurul tău cu rahat și tu mai vrei ca oamenii să rămână alături de tine și să se prefacă că adulmecă arome de lăcrămioare?

De la tine începe a mirosi urât, ca de altfel și de la doamna președintă aleasă. Filip, recunoștința omenească, dar mai ales cea politică, nu durează mult. Degrabă nu vei găsi nici măcar acei sâni atârnați și fără vlagă care să te încălzească. Oricum, până atunci nu vei mai avea pe nimeni alături”, a declarat Șor.

Amintim că Ilan Șor încă mai deține mandatul de deputat în Parlamentului Republicii Moldova, dar a plecat din Moldova odată cu Vlad Plahotniuc.

loading...

Comments are closed.