Dan Perciun, după ce a fost agresat în fața Parlamentului: ”Nimeni nu va fi amendat!”

Dan Perciun, deputat

Deputatul Dan Perciu a comentat incidentul recent din fața Parlamentului și a subliniat că nimeni nu va fi amendat ca urmare a acestuia. Incidentul a fost investigat conform procedurilor polițienești, iar deputatul consideră că nu este necesară impunerea de sancțiuni în acest caz.

“Ținând cont de informațiile care au apărut în presă țin să precizez că nimeni nu va fi amendat ca urmare a incidentului care a avut loc. Poliția s-a autosesizat conform procedurii și a examinat situația. Incidentul a fost unul mai puțin fericit, dar nu va exista o sancțiune și așa consider că este corect”, a declarat deputatul.

El a recunoscut supărarea exprimată de mulți cetățeni față de sistemul judecătoresc și a subliniat că reforma justiției este în desfășurare pentru a remedia aceste probleme. Deputatul a menționat că în măsura în care legea permite, intervin în astfel de situații, dar în multe cazuri deciziile luate de instanțe devin irevocabile și nu mai pot fi soluționate.

“Înțeleg supărarea pe care o au mulți cetățeni vis-a-vis de sistemul nostru judecătoresc. De asta și facem reforma justiției. În măsura în care legea permite intervenim, dar din păcate de prea multe ori oamenii vin cu decizii irevocabile care nu mai pot fi soluționate. Cu toate acestea, ascultăm și ajutăm în măsura posibilităților”, a subliniat Dan Perciu.

Deputatul a subliniat importanța unui comportament decent și a unui dialog constructiv în toate situațiile, indiferent de partea implicate. El a îndemnat la acțiuni bazate pe bună credință și la evitarea tensiunilor create artificial de anumite grupări.

“Totodată, cred că este important ca toate părțile, indiferent de situație, să aibă un comportament decent care să permită un dialog constructiv și să acționeze cu bună credință”, a adăugat deputatul.

De asemenea, Dan Perciu a criticat grupările care încearcă să instrumentalizeze oamenii aflați în dificultate pentru a crea tensiuni artificiale. El a atras atenția asupra intereselor personale ale acestor grupări și a subliniat că este necesar ca organele de drept să prevină astfel de acțiuni și să trateze cu seriozitate utilizarea sărăciei în scopuri criminale.

“Instrumentalizarea sărăciei de către grupări criminale organizate, care au contribuit în primul rând la sărăcirea țării, trebuie tratată cu maximă seriozitate. Noi avem datoria de a face tot posibilul pentru a răspunde așteptărilor populației și ne străduim să o facem, iar în același timp trebuie să facem mai mult pentru a-i trage la răspundere pe hoții care îi folosesc”, a concluzionat Dan Perciu.

Deputatul Dan Perciu și-a exprimat astfel opinia cu privire la incidentul recent, abordând teme importante precum reforma justiției, dialogul constructiv și lupta împotriva grupărilor criminale care utilizează sărăcia în scopuri proprii.

Total
0
Shares
Total
0
Share