Daria Kozorez, tânăra boxeră care va deschide în curând la Tiraspol o sală modernă de box

Daria are 21 de ani și de când se ține minte practică sportul. De la 16 ani a decis să devină sportivă de performanță. O vacanță plictisitoare a făcut-o să caute cu ce să-și umple timpul: „Eu jucam baschet, dar, din păcate, au fost închise cursurile. Eu tot timpul am fost mai energică și am decis să încerc altceva. A ieșit antrenorul meu Anatolie și mi-a zis: ‘hai, vino la box!’ Atunci m-am gândit că sunt fată și de ce aș merge. Credeam că voi frecventa 2-3 zile și voi abandona, dar iată-mă că sunt încă aici.”

În palmaresul de medalii pe care îl are Daria se găsește și o medalie de aur obținută în cadrul Campionatului European la Box, o medalie de argint la Campionatul Mondial la Box pentru Tineret și alte patru medalii de bronz. Fiecare dintre aceste medalii au fost obținute prin muncă și câte două antrenamente zilnice.

În primăvara anului 2022, Daria a obținut un grant de 15.000 de euro de la programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Cu banii obținuți, tânăra va deschide o sală de sport dotată cu un ring de box, saci de box, haltere, aparate de fitness.

În noua sală de sport, Daria va avea rolul de antrenoare atât pentru copii și tineri, cât și pentru alți doritori.

Total
0
Shares
Total
0
Share