Datele ANSP: Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 223 de cazuri de COVID-19 și un deces provocat de virus

Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 6443 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), majoritatea fiind la copii de până la 14 ani (64%). Din numărul bolnavilor 221 au fost spitalizați, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

În laboratoarele ANSP au fost investigate 79 de probe de la persoanele cu semne compatibile cu infecțiile respiratorii virale acute, în 16 probe fiind confirmată prezența virusului SARS-CoV-2.

Pe parcursul perioadei menționate, au fost înregistrate 223 de cazuri de COVID-19, în descreștere cu 17,4% comparativ cu săptămâna precedentă. În rândul copiilor de până la 14 ani s-au înregistrat 26 de cazuri. A fost înregistrat și 1 caz de deces, în urma infecției COVID-19, la o femeie în vârstă de 84 de ani.

În prezent, continuă procesul de imunizare împotriva gripei sezoniere în instituțiile medico-sanitare publice. Vaccinul este administrat, în mod prioritar, persoanelor din grupele de risc, celor cu maladii cronice și imunitate compromisă, gravidelor. Dacă faceți parte din grupele de risc, adresați-vă medicului de familie pentru a beneficia de vaccin antigripal gratuit, recomandă ANSP.

Total
0
Shares
Total
0
Share