Daunele flăcărilor: Incendiile de vegetație din Grecia au distrus depozitele de muniții

Explozii puternice s-au auzit în largul coastei Mării Egee, în Grecia, lângă baza forțelor aeriene din Volos, cuprinsă de flăcări. În urma incendiilor de vegetație, aici au fost distruse depozitele de muniții. Personalul și aeronavele F-16 au fost duse la o altă bază. Pompierii anunță evacuarea a 12 așezări. Potrivit cifrelor oficiale, nimeni nu a fost grav rănit în urma detonării muniției.

Incendiul din zona orașului Volos este considerat unul dintre cele mai periculoase dintre cele 124 de incendii de vegetație pe care serviciile de urgență le combat în Grecia. Inclusiv regiunile care depind de turism suferă: evacuarea vizitatorilor se transformă în consecințe dezastruoase pentru afacerile locale.

Elena Chrysafinas, proprietar de local: ”Din punct de vedere financiar, nicio familie din zona Kiotati nu va putea supraviețui iernii. E greu pentru că totul este închis. Cum te vei deschide? Pentru cine să lucrezi? Pentru localnici? Ei nu ies la cină în fiecare seară. Nimeni nu merge să mănânce în fiecare zi. Trebuie să economisești. Am muncit din greu toată vara. Muncim foarte mult, 14 ore pe zi și mai mult.”

Guvernul insistă că majoritatea stațiunilor din Grecia sunt suficient de sigure pentru turiști. Situația din țară rămâne critică de mai bine de zece zile. În aproape jumătate din regiuni au fost înregistrate incendii naturale. Numai în Rodos, zeci de mii de oameni au fost evacuați din zonele dezastre.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share