Alte știri

De astăzi s-au redeschis piețele din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Piețele din Capitală și-au reluat, de astăzi, activitatea, potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Autoritățile municipale au stabilit mai multe reguli de protecție pe care trebuie să le respecte atât de vânzători, cât şi cumpărătorii. Cei care nu se vor conforma riscă să fie sancționați.

Pentru a asigura ordinea și respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului în piețe, autoritățile municipale vor desfășura controale inopinate. Vânzătorii și cumpărătorii trebuie să poarte măşti şi mănuşi de protecţie, iar distanța dintre tarabe nu trebuie să fie mai mică de doi metri. De asemenea, la intrare, tuturor trebuie să le fie măsurată temperatura, a subliniat primarul general Ion Ceban.

Comerțul în preajma ”Pieței Centrale” va fi interzis, iar cei care nu se vor conforma vor fi amendați, a mai spus primarul general Ion Ceban.

„Sănătatea publică rămâne prioritatea numărul unu în acest sens. La ”Piața Centrală”, riscul în general este foarte mare. Cu toate acestea, vreau să îndemn, să previn ca să fie interzis comerțul stradal în jurul piețelor, mai ales la ”Piața Centrală”. Și aici solicit și suportul poliției, să fie puse amenzi, iar comerțul să fie permis doar în piață și doar în locurile autorizate, cu păstrarea tuturor recomandărilor și reglementărilor despre care am vorbit în ultima săptămână”, a mai adăugat el.

În pavilioane, vor fi instalate, în funcție de posibilități, ecrane de protecție sau viziere

Citește și: 63 de persoane aflate în căutare, reținute de către polițiști. Pentru ce erau căutați

loading...

Comments are closed.