Social

De azi poliția NU va mai scoate numerele de înmatriculare, la automobilele parcate neregulamentar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul Republicii Moldova a votat azi în prima lectură inițiativa legislativă de anulare a prevederii privind scoaterea plăcuțelor de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar. Proiectul prevede abrogarea alineatului (7) al art. 439 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova, în temeiul căruia inspectorii de patrulare scot plăcuţele de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar.

Prin urmare, conducătorii auto nu pot circula cu maşina respectivă până când nu îşi recuperează plăcuţele, fiind nevoiți să apeleze la serviciile de evacuator auto sau să identifice inspectorul care a ridicat numerele de înmatriculare.

În condițiile în care Inspectoratul Naţional de Patrulare dispune de un mecanism eficient pentru sancţionarea conducătorilor auto care parchează neregulamentar, fără a mai fi necesară scoaterea plăcuţelor de înmatriculare, s-a considerat oportună eliminarea acestor prevederi din Codul Contravețional al RM.

Telegraph.md menționează că, după ce noua lege va intra în vigoare, pentru oprirea, staţionarea sau parcarea în locuri interzise va fi prevăzută o amendă de la 5 la 10 unităţi convenţionale, cu aplicarea a două puncte de penalizare.

loading...

Comments are closed.