De ce a plecat Wizz Air din Moldova? Explicația ministrului Popescu

Criza curselor aeriene continuă la aeroportul din Chișinău. Deși autoritățile au anunțat că discută cu mai mulți operatori aerieni, până în prezent nici o companie nu a venit în Republica Moldova, scrie Bani.md

Ministrul de Externe, Nicu Popescu a declarat, într-o conferință de presă, că „rachetele rusești care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova au creat o situație de stres pentru ramură”

„Moldova vede că în continuare Rusia face presiuni asupra țării a avut mai multe tentative de destabilizare și întreprinde acțiune care lovesc în cetățenii Republicii Moldova. De exemplu acele rachete rusești care survolat teritoriul Republicii Moldova au creat o situație de stres pentru sectorul aeronautic prin care o companie mare aeriană s-a retras de pe piața aeriană, iar cetățenii noștri nu au suficiente zboruri pentru a călători și a reveni acasă”, a punctat Popescu.

Criza aeriană din Republica Moldova a izbucnit în martie 2023 pe fundalul riscurilor de securitate, când compania low cost Wizz Air a decis să se retragă din Republica Moldova.

Ulterior, din cauza problemelor financiare fosta companie de stat Air Moldova, care în prezent este controlată de fugarul Ilan Șor a anulat cursele aeriene pe bandă rulantă. Or, pentru a face față situației dificile a înaintat în judecată procedura de restructurare.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share