Politică

De ce nu progresează dialogul dintre PSRM-PAS-DA? Opinia partidelor extraparlamentare din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentantul Partidului Voința Poporului Teodor Cârnaț susține că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova s-a creat o situație în care negocierile pentru o eventuală colaborare în Parlament se mimează. Declarația a fost făcută în platoul emisiunii „Butonul roșu” de la postul național de televiziune Moldova 1.

„Înainte de negociere, toată fracțiunea PSRM pleacă la Moscova ca să primească anumite indicații de la așa-numitul „împărat” al Rusiei, Vladimir Putin”, menționează Teodor Cârnaț. Potrivit lui, „acest flirt dintre PSRM și blocul ACUM este mai mult în defavoarea blocului deoarece ulterior acest lucru le va juca festa, dacă vor exista alegeri anticipate”.

Fostul deputat Valeriu Ghilețchi spune că Republica Moldova se află actualmente într-o situație dificilă inclusiv din cauza modului în care s-a desfășurat campania electorală. „Această campanie electorală n-a fost o luptă între idei, dar mai mult între oameni. S-a ajuns la o polarizare excesivă în societate”, afirmă Valeriu Ghilețchi.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea spune că există o încercare de a lega un dialog dintre PSRM-PAS-DA, dar incompatibilitatea dintre ei este atât de mare încât s-ar putea să eșueze. În opinia lui, este un dialog între trei partide care n-ar trebui să discute prea mult pentru că susțin puncte de vedere foarte diferite.

Cebotari de la PD, Năstase poate face alianță cu PSRM, Maia Sandu - nu, pas sa blocul acum, partidul democrat plahotniuc, alegeri moldova 2019
loading...

Comments are closed.