Social

De ce să nu te speli niciodată cu apă pe faţă?!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Multe femei au obiceiuri care îmbătrânesc pielea mai repede, dar la care multe dintre noi nici nu ne gândim. Care sunt cele mai mari greşeli pe care le facem şi cum arată rutina corectă pentru îngrijirea feţei aflaţi de la Adina Oancea, farmacist şi estetician. De ce nu este bine să ne spălăm cu apă și cu săpun pe față.

Apa de la robinet este potabilă, pentru ten pe termen lung nu este foarte ok, usucă pielea, modifică PH-ul, este mai dură, cu tenul trebuie să fim mai blânzi. Ar fi bine să înlocuim apa de la robinet cu cea plată sau minerală. Vom vedea că după o săptămână că pielea va fi catifelată sau fină sau mult mai hidratată.  Săpunul nu este recomand zilnic pentru că modifică PH-ul pielii și ne vom confrunta cu o modificare a texturii, a culorii, a fermității, uscăciune.

Tratamente necostisitoare pentru îngrijirea pielii:

1. Mască pentru tenul uscat. Cu fulgi de ovăz scapi de neplăcerile pielii uscate, cum sunt mâncărimile. Macini fulgii de ovăz îi amesteci cu puțină apă până obții o pastă și o întinzi pe pielea foarete uscată.  După 15-20 de minute, o îndepărtezi cu apă călduță.

2. Hidratare eficientă fără creme din comerț. Uleiul de măsline poate înlocui loțiunea pentru corp, crema hidratantă sau balsamul pentru păr. Singura condiție este să-l aplici seara și să ai grijă să folosești o cantitate mică, ca să fie bine absorbit și să nu-ți păteze hainele.

3. Mască cu miere și iaurt. Înlocuitește tratamentele de îngrijire şi curăţare a tenului cu iaurt şi puțină miere. Amestecă-le bine și aplică-le pe față. Îndepărtează-le după ce le-ai lăsat să acţioneze 20 de minute.

loading...

Comments are closed.