Economic

De ce statul vinde compania Air Moldova cu 48 de milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania „Air Moldova” a fost scoasă la vânzare la pachet cu datoriile de 1,2 miliarde de lei. Preţul de pornire la licitaţie este de 48 de milioane de lei. Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a explicat că statul vinde Air Moldova pentru că sunt înregistrate pierderi financiare și speră că astfel vor atrage investitori care vor dezvolta compania, iar pasagerii vor beneficia de servicii mai bune.

„Mulți ani la rând are pierderi continue și nu face activitatea în așa fel cum o fac cei care sunt privați”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Dosarele privind participarea la licitație pot fi depuse până în data de 4 septembrie. Iar concursul va fi organizat între 4 și 7 septembrie. Chiril Gaburici a menționat că cel care va cumpăra compania, va achita toate datoriile acesteia.

„Privatizarea lui va da un suflu nou sectorului transport aerian. Sunt sigur că vor veni cu investiții, cine va fi câștigătorul, și va impulsiona sectorul acesta și vom beneficia cu toții”, a precizat Chiril Gaburici.

Compania a fost fondată în anul 1993 şi are 573 de angajați. Flota Air Moldova are șase avioane și operează zboruri directe spre 33 de destinaţii din Europa şi Asia.

loading...

Comments are closed.