De la 1 ianuarie s-ar putea introduce cota de 8% TVA pentru mai multe produse autohtone

TVA 8%
 

În Parlament a fost înregistrat un proiect de lege cu privire la modificarea Codului fiscal, care prevede extinderea, din 1 ianuarie anul 2020, a listei produselor autohtone impuse la cota redusă TVA de 8%.

După cum afirmă autorul inițiativei, proiectul a fost elaborat drept urmare a multiplelor adresări cu privire la susținerea producătorilor agricoli, se arată într-un articol publicat pe monitorul.fisc.md.

Astfel, se propune completarea art. 96 din Codul Fiscal cu următoarele poziții (cu indicarea pozițiilor tarifare):

  • tutunuri brute sau neprelucrate, deșeuri de tutun – producere autohtonă;
  • semințe de in – producere autohtonă;
  • migdale – producere autohtonă;
  • alune – producere autohtonă;
  • muștar – producere autohtonă.

În opinia autorului inițiativei, în cazul acceptării propunerilor înaintate competitivitatea produselor autohtone enumerate supra va crește semnificativ, fiind posibilă diminuarea prețului de vânzare a acestora cu minimum 10 la sută.

Potrivit Agrobiznes.md, un articol aparte al proiectului de lege prevede punerea în obligația Serviciului Fiscal de Stat, din 1 ianuarie a anului 2020, asigurarea suportului metodologic pentru elaborarea și aplicarea formularelor actelor de predare-primire a mărfurilor/produselor alimentare de origine animalieră ușor alterabile și perisabile, cu posibilitatea îndeplinirii acestora în mod manual la locul livrării.

Total
0
Shares
Total
0
Share