Alte știri

De la începutul anului, 11 pietoni au decedat, iar alți 86 au fost traumatizați după ce au traversat strada în locuri interzise

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul Național de Securitate Publică acționează permanent pentru creșterea gradului de siguranță în trafic a pietonilor. Reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi pietonii, cu sau fără vinovăţie, precum şi conştientizarea opiniei publice cu privire la importanţa respectării normelor rutiere sunt unele dintre principalele obiective ale polițiștilor.

În prima jumătate de an, pe teritoriul țării au avut loc 360 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, soldate cu 32 de persoane decedate și 337 traumatizate. Din numărul total de accidente, în 95 de cazuri, pietonul traversa strada în loc interzis. În consecință, 11 au decedat, iar 86 au fost traumatizați.

În acest context, astăzi, 28 iulie, INSP a demarat operațiunea „Pietonul”. Acțiunea se va desfășura în toată țara, timp de 10 zile, scopul acesteia fiind prevenirea victimizării pietonilor prin accidente de circulaţie, și mai cu seamă a minorilor.

INSP reamintește că, ca să fii în siguranță în trafic, trebuie să respecți câteva reguli simple:
– să traversezi strada doar la trecerile de pietoni;
– să respecți întotdeauna culoarea semaforului;
– să te asiguri că șoferul te-a văzut și are timp să oprească;
– fii extrem de atent atunci când traversezi un drum cu mai multe benzi, mai ales când pe banda pe care te afli în traversare a oprit un autovehicul mai mare, șoferul de pe cealaltă bandă s-ar putea să nu te observe la timp.

loading...

Comments are closed.