De sărbători, familiile cu copii pot traversa frontiera Moldovei pe pista corpului diplomatic

vama palanca, moldova ucraina

Poliția de Frontieră a întreprins măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, pentru a nu se reține la frontieră, familiile cu copii vor trece vama pe pista corpului diplomatic. La fel a suplinit numărul de angajați cu 500 de polițiști.

Tot poliția de frontieră a format grupuri mixte de specialiști, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere. Se va aplica tehnica portativă de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control, iar la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea mai multor puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina.
 
În context, polițiștii de frontieră recomandă:
 
– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– în situațiile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere situate la frontieră cu Ucraina, călătorii sunt îndemnați să contacteze Linia verde: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share