Externe

De ziua alegerilor în Rusia se vor organiza concerte în toate orașele mari. Motivul este unul foarte STRANIU

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ziua alegerilor prezidențiale din Rusia, 18 martie, vor fi organizate evenimente publice sau concerte, pentru a le crea alegătorilor „dispoziția de sărbătoare”, scrie RBC, citat de Pagini de Rusia.

Kremlinul spera ca astfel, prin transformarea alegerilor într-o sărbătoare, sa crească participarea cetatenilor la scrutin.

Nu s-au trasat sarcini cu exactitate pentru regiuni, însă schema este clară.

Acestea pot fi evenimente culturale, sportive, târguri si expozitii”, explică unul dintre interlocutorii RBC, apropiat de administrația prezidențială.

Transformarea zilei de votare în sărbătoare a fost practicată și în perioada sovietică„, a declarat politologul Andrei Koliadin. Buna dispozitie ajută la cresterea gradului de  participare, formatul sarbatorii creează un mediu favorabil, influenteaza starea de spirit a oamenilor, pentru ca „ei cu satisfactie să-și facă datoria civică“, rezumă expertul.

Regiunile practică în mod tradițional diverse formate „de divertisment” la secțiile de votare, „dar dacă de data aceasta sarcina este trasata de Kremlin, atunci sarbatoarea trebuie să fie deosebit de luminoasa“, a declarat analistul politic Nikolai Mironov.

loading...

Comments are closed.