Alte știri

DECIS // Fără corporative și ceremonii festive în Chișinău de sărbători

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a informat că în perioada 22.12.2020 – 15.01.2021 este interzisă organizarea evenimentelor și ceremoniilor festive sau corporative, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Revelion, în toate unitățile de alimentare publică, precum și în instituții, la locul de serviciu, indiferent de statutul juridic public sau privat. Totodată, se interzice desfășurarea tuturor acțiunilor artistice și distractive, dansurile și concursurile, alte genuri de divertisment cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

O decizie în acest sens a fost adoptată luni, 21 decembrie 2020, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP).

De asemenea, în scopul fluidizării vizitatorilor și diminuării aglomerației în ajunul sărbătorilor de iarnă, prevenirii infecției cu noul coronavirus, programul Î.M. „Piața Centrală”, va fi modificat după cum urmează: 28 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021 se declară zile lucrătoare, iar zilele de 2 ianuarie și 8 ianuarie 2021 se declară zile sanitare.

În același context, autoritățile administrației publice locale, reiterează obligativitatea portului măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul mun. Chișinău, inclusiv în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut un apel public către locuitorii capitalei, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, pentru a respecta măsurile întreprinse de autorități, cu privire la reducerea riscului de răspândire a infecției COVID -19. De asemenea, edilul îndeamnă cetățenii să poarte masca de protecție corect și să evite localurile aglomerate.

Primăria Chișinău avertizează că Moș Crăciun și Alba ca Zăpada pot răspândi infecția COVID-19

loading...

Comments are closed.