Decizia CSE: Gradele de dizabilitate care expiră în perioada stării de urgență, vor fi prelungite din oficiu

Comisia pentru situații excepționale a dispus ca termenul certificatelor de dizabilitate care expiră în perioada stării de urgență să fie prelungit din oficiu, pentru a nu fi sistate pensiile și alocațiile persoanelor cu nevoi speciale, a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Sunt mai multe persoane cărora le expiră termenul de dizabilitate în această perioadă și nu pot merge nici la medicul de familie pentru a obține certificatul medical de îndreptare și nu pot realiza nici alte aspecte ce țin de actele eliberate de către autoritățile de resort. Noi ne dăm bine seama că aceasta poate să aibă și un impact asupra prestațiilor de asigurări și asistență socială”, a explicat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, comisia pentru situații excepționale a dispus ca toate gradele de dizabilitate care expiră în perioada stării de urgență, vor fi prelungite din oficiu de către consiliul național pentru determinarea dizabilității și capacității de muncă.

„Listele vor fi prezentate Casei naționale de asigurări sociale (CNAS) și structurilor teritoriale de asistență socială, astfel încât să nu fie stopat nici dreptul la pensii și alocații sociale a acestor persoane”, a declarat ministra Sănătății.

Citește și: Cine este directorul „Centrului Covid-19 Chișinău” amenajat la MoldExpo

Total
0
Shares
Total
0
Share