Actual

Decizia nr. 15 din 08 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Chicu a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale. A fost examinată evoluția situației epidemiologice și discutate un șir de măsuri propuse de specialiști pentru a preveni răspândirea infecției. A fost examinată creșterea numărului de cazuri confirmate în raioanele Soroca, Ștefan Vodă și Glodeni.

Evoluția cazurilor confirmate și examinarea circumstanțelor transmiterii locale, împreună cu comportamentul oamenilor și nivelul de respectare a solicitărilor de autoizolare, au determinat specialiștii să înainteze CSE un șir de propuneri.

A fost decisă instituirea unui regim special de carantină, fiind determinat de un șir de aspecte specifice localității și regiunii. Măsurile conțin restricții suplimentare cu referire la deplasarea oamenilor, mișcarea unităților de transport, precum și un regim de patrulare mai intens cu scopul de a reduce răspândirea infecției cu COVID-19.
A fost decisă instituirea regimului de carantină în localitatea Talmaza, raionul Ștefan Vodă. Recomandările au venit din partea specialiștilor medicali.

Ministrul Dumbrăveanu a anunțat despre faptul că, începând cu 9 Aprilie 2020, Centrul de triere COVID-19 va începe activitatea.

Dispoziția nr.15 din 8 aprilie 2020 // Telegraph.md by Telegraph Moldova on Scribd

loading...

Comments are closed.