Decizie radicală în Moldova: Șoferii în stare de ebrietate la volan vor rămâne DEFINITIV fără permis de conducere!

Decizie radicală în Moldova, Șoferii în stare de ebrietate la volan vor rămâne DEFINITIV fără permis de conducere, inp inspectoratul national de patrulare, igp alexandru pinzari, beat la volan, accident rutier

Inspectoratul Național de Patrulare informează toți conducătorii auto că la data de 14 septembrie curent, a fost publicată în Monitorul Oficial legea privind instituirea unui mecanism integru de combatere a fenomenului de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Astfel, din 14 decembrie 2018, șoferii prinși băuți la volanul mașinii vor rămîne fără permis de conducere, fiind suspendat dreptul de conducere pe perioada examinării cauzei în instanță și fără drept de conducere. (La moment conducătorului depistat în stare de ebrietate i se ridică permisul de conducere, dar i se eliberează un permis provizoriu, acesta este în drept să conducă pe durata examinării cauzei în instanță.)

Totodată mașina celui documentat în stare de ebrietate va fi ridicată și transportată la parcarea specială. Tarifele de transportare sunt de 250 de lei, plus 50 de lei ora de parcare, aproximativ 600 de lei pe zi. Anterior, tarifele nu erau aprobate, deseori polițistul fiind nevoit să urce (exclusiv cu acordul proprietarului, posesorului) la volanul mașinii pentru a o transporta la parcare.

cavcaliuc, Șoferii în stare de ebrietate la volan vor rămâne DEFINITIV fără permis de conducere, inp, test de alcoolemieDe asemenea, se introduce o pedeapsă nouă în legea penală de „anulare a permisului de conducere”, iar șoferii vor putea obține un permis de conducere:
1) abia peste patru ani de la sentință definitivă;
2) după ce susțin repetat examenul auto (proba teoretică și practică);
3) și asta doar după ce prezintă certificatul privind instruirea anti-alcool. Programul probațional obligatoriu anti-alcool, realizat de Inspectoratul Național de Probațiune, va fi de 20 de ore și va costa 4000 lei.

Menționam că, pe parcursul a 8 luni ale anului curent din cauza stării de ebrietate la volan s-au produs 1 740 accidente rutiere soldate cu 186 persoane decedate și 2 111 traumatizate, iar 3 459 conducători auto au fost documentați băuți la volan.

Total
0
Shares
Total
0
Share