Deciziile Consiliului Republican al PL referitoare la referendumul și alegerile prezidențiale din octombrie

Astăzi, 30 iunie, a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului Liberal (PL). Ordinea de zi prevedea discutarea a două chestiuni: participarea PL la referendumul constituțional cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și poziția PL referitor la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

“În ceea ce privește referendumul, Consiliul Republican a aprobat Declarația Partidului Liberal adoptată de Biroul Politic la 23 mai anul curent privind susținerea de către PL a Referendumului Constituțional în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În aceeași ordine de idei Consiliul consideră, că integrarea europeană e un lucru bun, dar UE nu poate oferi RM și scut de apărare în cazul unei invazii ruse, precum s-a întâmplat cu Ucraina. Apărarea militară RM o poate avea doar din partea forțelor NATO, dar această apărare o putem avea numai în cazul în care teritoriul nostru va face parte din teritoriul României. De aceea cea mai optimală și sigură cale de integrare europeană este Unirea cu Țara Mamă, România. Situația geopolitică actuală, în contextul războiului de agresiune pe care Rusia îl poartă pe teritoriul țării vecine, Ucraina, este destul de complicată și impune luarea unei decizii cât mai rapide cu privire la Unirea cu România.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, Consiliul Republican a dezbătut pe larg acest subiect și consideră că până la Unirea cu Țara Mamă-România, Republica Moldova trebuie să aibă un Președinte pro-european, urmat de un președinte care va milita pentru Unirea cu România. Cu cât mai departe vom fi de interesele politice ale Rusiei imperialiste, cu atât mai bună va fi situația pentru noi, iar Unirea va fi mai aproape și mai sigură. Decizia definitivă va fi adoptată la următoarea ședință a Consiliului, după ce va fi dezbătută și-n ședința Biroului Politic în funcție de faptul dacă vom avea un candidat propriu sau vom susține un candidat proeuropean.

Cetățenii RM și puterea aleasă de ei trebuie să depună toate eforturile pentru ca Unirea cu România să se înfăptuiască!

Poziția PL rămâne fermă: RM trebuie să se distanțeze cât mai mult posibil de Rusia prin înfăptuirea Unirii cu România, ceea ce ne va asigura nu doar aderarea la UE dar și pacea și securitatea și bunăstarea.

Cu PL în NATO și UE prin UNIRE cu ROMÂNIA!”, este comunicatul formațiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share