Declarația Nataliei Parasca, președintele Partidului „Renaștere”, după semnarea acordului de cooperare cu omologii din Bulgaria

Președintele Partidului ”Renaștere” din Moldova, Natalia Parasca, a venit cu prima reacție după semnarea acordului istoric de cooperare între partidul pe care îl reprezintă și omologul său bulgar, scrie sinteza.org

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta a menționat că Moldova și Bulgaria au o istorie îndelungată de relații strânse și împărtășesc legături culturale și socio-economice profunde. Acum, aceste legături sunt consolidate și mai mult prin semnarea acestui acord de cooperare între Partidul ”Renaștere” din Republica Moldova și partidul cu același nume din Bulgaria.

La semnarea acordului a participat și Președintele Partidului ”Renaștere” din Bulgaria, domnul Kostadin Kostadinov, care a discutat alături de Natalia Parasca despre prioritățile cooperării interpartide. Printre acestea se numără promovarea dialogului politic între cele două țări, intensificarea schimburilor culturale și socio-economice, precum și colaborarea în cadrul instituțiilor internaționale pentru a promova interesele comune ale Moldovei și Bulgariei.

„Moldova și Bulgaria sunt legate istoric prin relații strînse culturale și socio-economice. Astăzi, țările noastre s-au apropiat și mai mult una de cealaltă datorită semnării unui acord de cooperare între două partide – Partidul ”Renaștere” al Republicii Moldova și partidul cu același nume din Bulgaria. Împreună cu președintele Partidului ”Renaștere” din Republica Bulgaria, domnul Kostadin Kostadinov, care a semnat Acordul, am discutat despre prioritățile cooperării interpartide”, a declarat Natalia Parasca.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share