Alte știri

Declarația Platformei „Pentru Moldova”, după consultările cu Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul „ȘOR” și Platforma Parlamentară „Pentru Moldova” îndeamnă clasa politică să renunțe la confruntare și să-și unească eforturile pentru a combate pandemia și stabiliza situația social-economică din țară. Mesajul a fost transmis după consultările din această dimineață cu președintele Maia Sandu, pe care reprezentanții formațiunii le-au calificat drept binevenite și constructive.

La discuțiile de la Președinție, Platforma „Pentru Moldova” a fost reprezentată de către deputații Marina Tauber, Denis Ulanov și Eleonora Graur. După consultările care au durat aproximativ o oră, cei trei parlamentari susținut o conferință de presă în care au prezentat viziunea lor cu privire la situația social-politică din țară. Ei au menționat că se pronunță în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate, dar nu înainte de a soluționa problemele stringente cu care se confruntă în prezent Republica Moldova, în special criza din sănătate.

„Dialogul a fost unul deschis și constructiv din ambele părți. Sperăm că în urma discuțiilor vom reuși să ieșim din criza politică, pandemică, economică și socială. Pentru Partidul „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, prioritar, rămân sănătatea și interesele cetățenilor. Trebuie să facem tot posibilul ca vaccinurile anti-COVID calitative să ajungă în Republica Moldova. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și echipa noastră ne-am adresat conducerii statului Israel, prima țară care, practic, este primul în lume care a încheiat campania de vaccinare și a depășit criza pandemică. Suntem gata de discuții cu toate fracțiunile parlamentare, astfel încât să luăm decizii responsabile pentru cetățeni”, a declarat Marina Tauber.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, a precizat că formațiunea sa susține ideea instituirii unor restricții mai dure, în contextul celui de-al treilea val al pandemiei, doar că, înainte de asta, trebuie adoptate un set de măsuri menite să amortizeze efectele asupra situației social-economice din țară.

„Dialogul pe care l-am avut cu Maia Sandu a fost unul constructiv. Am discutat despre mai multe subiecte. Legat de lockdown, opinia noastră a coincis cu cea a șefului statului și anume faptul că acesta, inevitabil, va avea consecințe grave asupra economiei țării. Pentru a evita toate acestea, avem nevoie de un guvern funcțional, cu puteri depline, consolidarea fracțiunilor politice, pentru ca lockdownul să nu fie de dragul lockdownului, ci să țină cont de necesitățile economiei țării”, a menționat Denis Ulanov.

În context, deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Eleonora Graur, a reiterat că grupul parlamentar din care face parte optează în continuare pentru candidatura Marianei Durleșteanu pentru funcția de premier, deoarece, în momentul de față, o opțiune mai bună nu există.

„Astăzi am reiterat poziția Platformei parlamentare „Pentru Moldova” de a forma un guvern cu drepturi depline, care să poată rezolva criza pandemică din Republica Moldova și, totodată, să îndrepte resursele necesare pentru a păstra sănătatea cetățenilor și pentru a susține agenții economici care activează în țara noastră. Am argumentat faptul că Mariana Durleșteanu, candidatul pentru funcția de prim-ministru este din afara politicii și are capacitatea de a alege membri ai unui guvern cu care va putea scoate Republica Moldova din criză. Dacă vor exista și alte propuneri, le vom examina”, a menționat Eleonora Graur.

În această dimineață, și liderul partidului, Ilan Șor, a postat pe internet un mesaj video, în care punctează pașii pe care ar trebui să-i întreprindă autoritățile, pentru a ieși din această situație complicată. În opinia lui, un lockdown este necesar, însă doar cu condiția că populația va fi asigurată cu strictul necesar, astfel încât să poată supraviețui unui nou blocaj economic. Ilan Șor și-a exprimat convingerea că, dacă s-ar acționa după un plan bine gândit, Republica Moldova ar putea scăpa de pandemie în cel mult trei luni.

loading...

Comments are closed.