Declarație: Partidul ȘOR va concura la parlamentare, în pofida deciziei politice a CEC

partidul sor, diaspora moldoveneasca, concert torino,moldoveni in italia, ilan shor, anastasia lazariuc, gheorghe topa

Partidul Politic ȘOR califică drept politică și nefondată decizia de joi, 3 ianuarie, a Comisiei Electorale Centrale prin care a fost refuzată înregistrarea candidaților săi în circumscripția națională. Mai mult, într-o declarație difuzată presei, formațiunea sugerează că în spatele acestei decizii ar sta Partidul Socialiștilor. Partidul ȘOR dă însă asigurări că va merge „până în pânzele albe” pentru a concura în această campanie electorală, pentru a învinge la alegeri și a-și realiza programul său de dezvoltare a Republicii Moldova.

Partidul ȘOR califică decizia CEC-ului drept o nouă provocare politică împotriva sa. „Împotriva Partidului Politic „ȘOR” a fost organizată astăzi o nouă provocare politică. CEC, invocând motive inventate, refuză să înregistreze lista de candidați ai Partidului „ȘOR” în circumscripția națională, pentru participare la alegerile parlamentare din 2019”, se arată în declarația formațiunii.

În acest context, Partidul ȘOR amintește că acesta nu este primul caz de acest fel: în 2016 a fost exclusă din campania pentru prezidențiale candidata sa la funcția de președinte – Inna Popenco, iar în 2018, candidata la funcția de primar de Chișinău – Reghina Apostolova.

În acest context, Partidul ȘOR subliniază că toate actele depuse la CEC au fost corecte și verificate. Problema însă nu constă în calitatea actelor, dar este una politică, menționează Partidul ȘOR, sugerând că este vorba, în primul rând, de Partidul Socialiștilor.

„Noi înțelegem că cineva este îngrijorat de creșterea popularității noastre și a încrederii din partea cetățenilor. Ne dăm bine seama că vechii politicienii, care le stau deja în gât cetățenilor, care nu sunt în stare să realizeze lucruri concrete, sunt gata pentru orice doar pentru a-și păstra funcțiile ca să poată continua să prostească oamenii. De asemenea, înțelegem că suntem concurenți serioși ai Partidului Socialiștilor, care încearcă în mod isteric să-i influențeze pe membrii CEC”.

Cu toate acestea, Partidul ȘOR susține că va depune toate eforturile și demersurile necesare pentru a fi înregistrat în campania electorală. “Vom îndeplini toate cerințele, inclusiv pe cele suplimentare, inventate de membrii CEC, astfel încât să nu mai existe nici cel mai mic motiv pentru a ne fi refuzată înregistrarea. Obligatoriu, în pofida tuturor încercărilor neprietenilor noștri, vom participa în cursa electorală din 2019 și vom învinge!”, dă asigurări Partidul ȘOR, menționând că este susținut de popor și că vrea să implementeze în practică programul său de dezvoltare a Republicii Moldova.

„Pentru că suntem susținuți de popor – sute de mii de simpli cetățeni, care ne binecuvântează în această luptă. Pentru că avem multe planuri de viitor pentru renașterea Republicii Moldova”, se menționează la finalul declarației Partidului ȘOR.

Total
0
Shares
Total
0
Share